Semnele pretravaliului

SEMNELE PRETRAVALIULUI

Pot precede travaliul real cu o luna sau doar cu o ora inainte si implica: inceputul subtierii colului si dilatatiei (confirmate de medic in urma unei examinari numite tuseul vaginal), senzatie de presiune crescanda in pelvis si in rect, crampe, dureri perineale si lombare, pierderea in greutatea sau oprirea cresterii ponderale, scaderea sau cresterea energiei, modificarea secretiei vaginale (mai multa si mai densa), diaree, intensificarea contractiilor Braxton-Hicks etc.

  • Mama si copilul

Semnele travaliului fals
Contractiile nu sunt foarte regulate si nu cresc ca frecventa si ca intensitate sau dispar daca iti schimbi pozitia. Secretia vaginala este maronie, miscarile fetale se intensifica cu contractiille. Daca miscarea devine frenetica, anunta-ti medicul.  

Semnele travaliului real
Contractiile sunt progresive, mai frecvente si mai dureroase, seamana cu un deranjament de burta. Durerea din abdomenul inferior poate iridia pe picioare, in special pe partea superioara a coapselor, iar secretia vaginala este rozalie si cu striuri sangvinolente. In 15% dintre cazuri, “apa” se rupe cu o scurgere abundenta si brusca, inainte de debutul travaliului.

Travaliul real evolueaza in trei etape: latenta (precoce), activa si avansata. Travaliul latent (precoce) este de obicei cel mai lung si cel mai putin intens si se poate intinde de la cateva zile pana la cateva saptamani. Poti simti dureri de spate, diaree, caldura si crampe in abdomen, entuziasm, teama etc.

Travaliul activ are o durata de doua-trei ore si implica contractii mai concentrate, mai lungi si mai frecvente, accentuarea durerii de spate, a picioarelor, oboseala si sangerare crescuta.

Travaliul avansat este cel mai solicitant: brusc, contractiile cresc in frecventa si in intensitate, cu presiune puternica in zona lombara si perineala, crampe in picioare, tremuraturi incontrolabile, greata, ameteala, copleseala, irascibilitate etc


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!