•  

Remedii pentru tuse

Remedii pentru tuse

Toamna vine, din pacate, nu numai cu guturai. Deseori tusea poate deveni chinuitoare sau pare ca nu se mai vindeca. Tusea este in general simptomul unei afectiuni respiratorii mai severe. De la banalele “raceli” (infectii acute ale cailor respiratorii superioare), pana la laringite, bronsite sau pneumonii. Iata deci ca tusea este un motiv suficient pentru a ne adresa medicului. Un al doilea motiv important este acela ca homeopatia ofera o paleta larga de remedii, atat de larga, incat uneori si medicului ii este greu sa faca cea mai potrivita alegere.

Allium caepa, remediu ce ne este deja cunoscut de la rinoreea apoasa cu stranut si lacrimare, poate vindeca si tusea spasmodica ce se declanseaza printr-o gadilatura laringiana, durere vie laringiana cu senzatia ca laringele este tras cu croseta in timpul accesului de tuse. Tusea este agravata seara, intr-o camera calda, in pozitie culcata. Tot in laringita, cand tusea este seaca, cu dureri laringiene si intercostale, eupatorium perfoliatum poate fi un remediu salvator.

Deseori tusea declansata dupa expunerea la frigul umed al toamnei se amelioreaza la administrarea remediului drosera. Este vorba despre o tuse seaca, spasmodica, latratoare, survenind in accese si fiind agravata de caldura dupa miezul noptii.

Ipeca ne ajuta in tusea seaca, cu greutate in respiratie si care in mod paradoxal este ameliorata de consumul de bauturi reci.

Rumex crispus este un remediu important pentru tusea seaca, atat in infectii respiratorii acute, dar si in laringitele si bronsitele recidivante. Contactul cu aerul rece declanseaza tusea seaca, cu senzatie de prurit la nivelul laringelui in special la trecera de la cald la rece.

Aceste ultime trei remedii, alaturi de alte remedii indicate in tusea seaca sunt reunite in formula complexa Rp 14 produsa de Plantextrakt, care se administreaza in 3-5 prize zilnice, pana cand tusea devine productiva. Altele sunt remediile pentru tusea productiva (cu secretii), dar din acest moment se pot administra siropuri din plante, foarte bogat reprezentate pe piata.

Nu uita! Tusea este un motiv suficient sa te adresezi medicului!


Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa cabinet: str. Nifon Balasescu nr. 7, sector 2, Bucuresti (zona Gara de Est)
Telefon programari: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Homeopatie

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza