•  

Puterea gandului

Puterea gandului

Omul gandeste. Este o afirmatie pe care filosofi sau pamfletari au incercat ori sa o demonstreze, ori sa o conteste, ori sa o disece in fel si chip pentru a ajunge la substratul acestei caracteristici esentiale a omenirii, care o diferentiaza de restul fiintelor de pe pamant. Ceea ce este placut sa constati in ultimele decenii este faptul ca acest gand capata semnificatii superioare pentru din ce in ce mai multi oameni.

Pe langa istorica constatare “gandesc deci exist” astazi oamenii au inceput sa-si puna problema modului in care gandesc si mai ales asupra efectului pe care acest act aproape involuntar il are asupra realitatii.


Statistic vorbind, s-a constatat ca persoanele care gandesc preponderent pozitiv, manifestand in orice conditie optimism (fie el si nejustificat la modul logic), au in general realizari mai mari, au un curs al vietii mai lin. Sunt oamenii pe care ne place sa-i avem in preajma, caci ne transmit parca o doza de energie binevenita oricand. 

Poate ca nu suntem in stare sa explicam de ce se intampla asa, dar constatam acest fenomen zi de zi. Reversul lucrurilor este valabil, ca in legile fizicii. Persoanele care au permanent scenarii pesimiste despre viata lor si despre cei din jur sunt coplesiti in mod tragic de nerealizari, pierderi si intr-un final de nefericire. Sunt cei care adesea se imbolnavesc grav si nu au resurse sa lupte pentru sanatatea lor, indiferent de ajutorul pe care il primesc din jur.

Concluzia acestor doua constatari este aproape de bun simt. Omul are la indemana instrumentul propriei fericiri. Omul poate sa-si influenteze decisiv cursul vietii doar gandind ce trebuie. Ce trebuie inseamna acele ganduri care simti ca te fac sa te simti bine, luminos, radiind.

Resurse pentru astfel de ganduri se afla in natura, in frumusetea exprimata in orice forma, in persoanele care au invatat deja aceasta lectie de la viata, in tot ceea ce este luminos. Este deci la indemana tuturor sa lupte activ pentru fericirea personala si implicit pentru o stare de echilibru si de bine.

Postat in :

Sanatate psihomentala

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza