•  

UNGUENT OFTALMIC, Cu Triamcinolon Acetonid Si Neomicina Sulfat inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compozitie
100 g de unguent contine:

Triamcinolon acetonid 0,10 g
Sulfat de neomicina 1,00 g
Colesterol 4,00 g
Lanolina anhidra 12,90 g
Parafina lichida 54,00 g
Parafina farmaceutica 28,00 g
Actiune farmacoterapeutica
In formula unguentului este asociat un glucocorticoid sintetic de uz topic, dotat cu actiune antiinflamatoare, antipruritica si antialergica, superioara hidrocortizonului, cu un antibiotic cu spectru antibacterian larg. Ambele substante nu au efect sistemic si sunt, in general, bine tolerate de ochi si anexele sale.

Indicatii
Blefarite, eczeme palpebrale, salazion infectat, orjelet, conjunctivite alergice, estivale, foliculare. Keratite punctiforme si flictenulare; irite. In tratamentul preventiv al reactiilor inflamatoare si al complicatiilor infectioase in oftalmochirurgie. Iritatia sau infectia cavitatilor de enucleare.

Contraindicatii
Antecedente de hipersensibilitate la vreuna din componentele unguentului; afectiunile oculare de etiologie fungica sau virotica.

Administrare: Se aplica de 2-3 ori pe zi, pe pleoapa sau in fundul de sac conjunctival, o cantitate de unguent de marimea unui bob de grau. Durata tratamentului variaza in functie de susceptibilitatea germenilor si de intensitatea reactiilor inflamatorii asociate. Se continua tratamentul timp de cateva zile si dupa disparitia fenomenelor clinice.

Efecte secundare
Eventualele reactii de intoleranta locala, care de obicei nu necesita intreruperea tratamentului. Foarte rar in cazuri de iridociclita postoperatorie se semnaleaza intoleranta , caracterizata prin congestie, eczematizare palpebrala, hipersecretie seroasa.

Prezentare farmaceutica
Tuburi cu 6 g de unguent.

Conditii de pastrare
La adapost de caldura si umiditate.
 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza