•  

Hexoral Solutie inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compozitie si Mod de Prezentare
Hexoral® face parte din grupul medicamentelor folosite in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui.
Inflamatii si infectii oro-faringiene, ca adjuvant local al tratamentului cu antibiotice in bolile severe oro-faringiene (febrile sau supurative) si in amigdalite; angine (de exemplu, angina ulceroasa Plaut-Vincent); faringite; gingivite si hemoragii gingivale; periodontopatii (afectiuni periodontale si simptomele consecutive ale acestora); stomatite si glosite; afte (pentru prevenirea suprainfectiilor); infectia alveolelor dentare dupa extractii dentare; micoze oro-faringiene, in special candidoze; inainte si dupa interventiile chirurgicale oro-faringiene; igiena orala in cazul bolilor sistemice; combaterea halenei, in special in cazul tumorilor insotite de descompunere tisulara la nivel oro-faringian. Hexoral® mai poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul racelilor.
Indicatii Terapeutice
Efectele nedorite sunt rare. Uneori pot sa apara reactii alergice, reactii cutanate la locul de contact, senzatie de arsura locala, slab efect anestezic local, modificarea gustului
Contraindicatii
Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza terapeutica de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese. La nevoie, doza se poate creste.
Efecte Adverse
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive. Hexoral® nu este indicat pentru tratamentul de lunga durata.
Datorita alcoolului etilic din compozitie, solutia nu trebuie inghitita.
Daca simptomatologia persista peste 10 zile, tratamentul trebuie evaluat.
Datorita prezentei derivatilor terpenici din excipienti, se recomanda prudenta la pacientii cu epilepsie.

Forma de Prezentare
Hexoral® este ambalat in flacoane de sticla, cu 200 ml solutie pentru spalaturi bucale si gargara si o masura dozatoare de 15 ml.

Substanta activa este hexetidina. 100 ml solutie contin 100 mg hexetidina si excipienti: polisorbat 60, zaharina sodica, acid citric monohidrat, azorubin 85% (E 122), salicilat de metil, levomentol, ulei de menta, ulei de anason, ulei de eucalipt, ulei de cuisoare, alcool etilic 96%, apa purificata.
 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza