•  

Becloforte Inhaler inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compozitie
O doza (1 puff) contine dipropionat de beclometazona 0,250 mg.
Indicatii Terapeutice
Tratamentul continuu antiinflamator ( profilactic ) al astm ului bronsic persistent.

Astmul bronsic usor (valori de baza ale fluxului expirator maxim (PEF) mai mari de 80%, cu o variabilitate mai mica de 20%): Pacienti care necesita o medicatie anti astm atica intermitenta bronhodilatatoare simptomatica mai mult decat ocazional.

Astm bronsic moderat (valori de baza ale PEF intre 60-80%, cu o variabilitate de 20-30%): Pacienti care necesita o medicatie regulata anti astm atica si pacienti cu astm bronsic instabil sau agravat cu alt tratament profilactic sau numai cu bronhodilatator.

Astm bronsic sever (valori de baza ale PEF sub 60%, cu o variabilitate mai mare de 30%): Pacienti cu astm bronsic cronic sever. La introducerea unor doze mari de dipropionat de beclometazona inhalator, o mare parte din pacientii care sunt dependenti de glucocorticoizi sistemici pentru controlul adecvat al simptomelor, pot reduce semnificativ sau pot elimina nevoia de glucocorticoizi administrati oral.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la dipropionat de beclometazona sau la oricare dintre excipientii produsului.
Atentionari
Controlul astm ului bronsic trebuie sa urmeze un program etapizat, iar raspunsul pacientului trebuie monitorizat clinic prin teste de functionare pulmonara.

Pacientii trebuie avertizati asupra caracterului profilactic al tratament ului cu dipropionat de beclometazona pe cale inhalatorie si asupra faptului ca acesta trebuie administrat regulat, chiar daca sunt asimptomatici.

Cresterea utilizarii 2 agonistilor inhalatori cu durata scurta de actiune pentru controlul simptomelor astm ului bronsic indica deteriorarea controlului bolii. În aceste conditii, schema de tratament a pacientului trebuie reevaluata.

Pacientii pentru care este dificila coordonarea inhalatorului cu doza masurata, pot utiliza pentru administrarea dipropionatului de beclometazona un dispozitiv „Volumatic spacer” (daca este disponibil).

Deteriorarea brusca si progresiva a controlului astm ului reprezinta o potentiala amenintare asupra vietii si trebuie luata in considerare cresterea dozelor de glucocorticoizi. În cazul pacientilor considerati apartinand grupelor cu risc, trebuie realizata monitorizarea zilnica a fluxului expirator maxim.

Astmul bronsic sever necesita o supraveghere medicala regulata, deoarece poate sa survina decesul. Pacientii cu astm bronsic sever prezinta simptome constante si exacerbari frecvente, cu limitarea capacitatii fizice, si cu valori de baza ale PEF sub 60%, cu o variabilitate mai mare de 30%, fara revenirea in intregime la valorile normale dupa administrarea unui bronhodilatator . Acesti pacienti necesita doze mari inhalatorii (a se vedea instructiunile de dozare) si tratament cu glucocorticoizi pe cale orala. Agravarea brusca a simptomelor poate necesita doze mai mari de glucocorticoizi, care trebuie administrati sub supraveghere medicala de urgenta.

Dipropionatul de beclometazona inhalator nu se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor in cazul atacurilor acute, ci pentru tratament ul zilnic regulat. Va fi, de asemenea, necesar si un bronhodilatator cu durata scurta de actiune pentru ameliorarea simptomelor astm atice acute.

Tehnica de inhalare a pacientilor trebuie verificata pentru a se asi gura ca pulverizarea aerosolilor este sincronizata cu inspiratia, pentru o eliberare optima a medicamentului in plamani.

Lipsa raspunsului sau exacerbarile severe ale astm ului bronsic trebuie tratate prin cresterea dozelor de dipropionat de beclometazona inhalator si, daca este necesar, prin administrarea unui steroid sistemic si/sau antibiotic in cazul existentei unei infectii.

Efectele sistemice pot aparea in cazul oricarui corticosteroid inhalator, in special la doze mari prescrise pentru perioade lungi de timp; aceste efecte apar mai rar decat in cazul utilizarii glucocorticoizilor administrati oral. Efectele sistemice ce pot aparea includ supresia glandei suprarenale, intarzierea in crestere a copiilor si adolescentilor, scaderea densitatii minerale osoase, cataracta si glaucom. Astfel, este important ca doza de glucocorticoid inhalator sa fie stabilita ca doza minima la care este mentinut controlul eficace (a se vedea pct. 4.8 Reactii adverse).
Este recomandat ca inaltimea copiilor sub tratament prelungit cu glucocorticoid inhalator sa fie monitorizata in mod regulat.

Anumite persoane pot arata o mai mare susceptibilitate fata de efectele glucocorticoizilor administrati inhalator decat majoritatea pacientilor.

Datorita posibilitatii slabirii raspunsului glandei suprarenale, pacientii carora li s-a inlocuit tratament ul cu steroizi pe cale orala cu tratament cu dipropionat de beclometazona inhalator necesita o supraveghere atenta, iar functia corticosuprarenalei trebuie monitorizata in mod regulat.

Ca urmare a introducerii dipropionatului de beclometazona, suprimarea terapiei sistemice trebuie realizata treptat, iar pacientii sa fie sfatuiti sa poarte o eticheta de avertizare, ce indica necesitatea unei terapii aditionale pe timp de stress.

Au fost observate cazuri rare in care tratament ul inhalator poate demasca conditii eozinofilice de baza (de exemplu, sindromul Churg Strauss). Aceste cazuri au fost de obicei asociate cu reducerea sau suprimarea tratament ului cu glucocorticoizi pe cale orala. Nu a fost stabilita o relatie cauzala directa.

În mod similar, inlocuirea a steroizi lor sistemici cu tratament inhalator poate demasca alergii in afara tractului pulmonar, controlate anterior prin tratament sistemic. Aceste alergii trebuie tratate simptomatic cu preparate antihistaminice si/sau topice, incluzand steroizi topici.

Tratamentul cu dipropionat de beclometazona inhalator nu trebuie oprit brusc.

Ca si in cazul tuturor glucocorticoizilor inhalatori, este necesara supravegherea atenta a pacientilor cu tuberculoza pulmonara activa sau latenta.

Atentionare pentru sportivi: produsul contine un principiu activ care poate determina o reactie pozitiva la testele de control antidoping.
Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule si de a folosi utilaje

Este putin probabil ca dipropionatul de beclometazona sa influenteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje
Sarcina si alaptarea

Nu exista o evidenta a sigurantei utilizarii dipropionatului de beclometazona in timpul sarcinii la om. În studiile asupra functiei de reproducere la animal, au fost observate numai reactii adverse caracteristice expunerii sistemice la doze mari de glucocorticoizi; aplicarea directa inhalatorie asi gura o expunere sistemica minima.

Administrarea medicamentelor in timpul sarcinii trebuie luata in considerare numai in cazul in care beneficiul asteptat asupra mamei este mai mare decat orice risc posibil asupra fatului.

Se presupune ca dipropionatul de beclometazona este excretat in laptele matern, dar, la dozele utilizate pentru inhalare a directa, exista o probabilitate mica de aparitie a unor niveluri semnificative in laptele matern. Utilizarea dipropionatului de beclometazona de catre mamele care alapteaza va fi luata in considerare numai in cazul in care beneficiul asteptat asupra mamei este mai mare decat orice risc posibil asupra mamei si fatului.


Precautii
Candidoza mucoasei bu cale si a faringelui/laringelui (afte) poate apa rea la unii pacienti, incidenta acesteia crescand la doze mai mari de 400 g dipropionatului de beclometazona pe zi. Este probabil ca pacientii cu niveluri sangvine crescute de anticorpi anti-Candida (IgG), care indica o infectie anterioara, sa dezvolte aceasta complicatie. Este util ca acesti pacienti sa-si clateasca gura cu apa dupa utilizarea inhalatorului. Candidozele simptomatice pot fi tratate cu antifungice topice, in acelasi timp continuand tratamentul cu dipropionat de beclometazona pe cale inhalatorie.

La unii pacienti inhalarea dipropionatului de beclometazona poate determina raguseala sau iritatia faringelui/laringelui. Este utila clatirea cu apa a gurii imediat dupa inhalare. Poate fi utilizat un dispozitiv “Volumatic spacer”.

Ca si in cazul altei terapii inhalatorii, poate apa rea bronhospasm paradoxal, cu cresterea imediata a wheezing-ului dupa administrare. Acesta trebuie tratat imediat cu un bronhodilatator inhalator cu actiune rapida. Administrarea dipropionatului de beclometazona trebuie intrerupta imediat, pacientul evaluat si, daca este necesar, va fi instituita o terapie alternativa.

Au fost raportate reactii de hipersensibilitate, incluzand eruptii, urticarie, prurit, eritem si edem al ochilor, fetei, buzelor si gatului.

Posibile efecte sistemice includ supresia glandei suprarenale, intarzierea in crestere la copii si adolescenti, scaderea densitatii minerale osoase, cataracta si glaucom. (a se vedea pct. 4.4 Atentionari si precautii speciale).

Dozare si Administrare
Becloforte CFC-Free se administreaza pe cale inhalatorie.

Dozele pot fi adaptate pana cand este realizat controlul sau reduse pana la doza minima eficace in functie de raspunsul individual.

Doza de dipropionat de beclometazona trebuie adaptata in functie de raspunsul individual si de severitatea bolii:

Adulti si copii peste 12 ani:
Astm bronsic usor: doza recomandata este de 250-500 g dipropionat de beclometazona (1-2 puffuri Becloforte CFC-Free) pe zi in divizata mai multe prize.

Astm bronsic moderat: doza recomandata este de 750-1000 g dipropionat de beclometazona (3-4 puffuri Becloforte CFC-Free) pe zi divizata in mai multe prize.

Astm bronsic sever: doza recomandata este de 1000-2000 g dipropionat de beclometazona (4-8 puffuri Becloforte CFC-Free) pe zi divizata in mai multe prize.

Copii peste 4 ani:
Dipropionatul de beclometazona se administreaza la copii tinand cont de reactiile adverse.

Doza recomandata este de pana la 500 g dipropionat de beclometazona (2 puffuri Becloforte CFC-Free) pe zi divizata in mai multe prize.

Doza initiala de beclometazona dipropionat administrata copiilor va fi in conformitate cu severitatea afectiunii.

Grupuri speciale de pacienti:
Nu este necesara ajustarea dozei la varstnici sau la cei cu afectiuni hepatice sau renale.

Amabalare
Cutie cu un flacon presurizat a 200 doze, cu valva dozatoare, introdus in dispozitivul de administrare prevazut cu capac protector.
 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza