•  

BACTROBAN, Unguent Nazal inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compozitie
Bactroban unguent nazal: mupirocina 2% G/G in parafina moale, alba, continand un ester de glicerina.

Introducere: Bactroban este un nou antibiotic, atat in ceea ce priveste structura chimica, cat si modul de actiune, pentru uz topic exclusiv. Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gramnegativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae.

Indicatii
Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA).Dozaj si mod de administrare
Adulti si copii: Bactroban unguent nazal trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi, astfel: o mica cantitate de unguent, de dimensiunea unui varf de chibrit, se depune pe pulpa degetului mic unguentul se aplica in interiorul unei nari; se repeta aplicarea unguentului si in cealalta nara; se comprima ambele narine concomitent; acest lucru permite difuzarea unguentului in interiorul narinelor. La copiii mici si pacientii aflati in stare grava, pentru aplicarea unguentului se utilizeaza un mic tampon. Starea de purtator nazal dispare in mod normal intr-un interval de 5-7 zile de la inceputul tratamentului.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii Bactrobanului unguent nazal.

Precautii
Ca si in cazul celorlalte preparate topice, trebuie evitat contactul cu ochii.

Folosirea in cursul sarcinii: Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene. Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii.

Reactii adverse
Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi o senzatie tranzitorie de arsura.

Forma de prezentare
Bactroban unguent nazal: tub cu 3 g unguent.

Conditii de pastrare
La loc racoros (sub 25 grade Celsius). Unguentul ramas la sfarsitul perioadei de tratament se arunca. 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza