•  

Augmentin Bis 7 Ani- 12 Ani inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compozitie
5 ml suspensie orala constituita contin amoxicilina 400 mg sub forma de amoxicilina trihidrat, acid clavulanic 57 mg sub forma de clavulanat de potasiu.
Indicatii Terapeutice
Augmentin Bis este un antibiotic cu spectru larg de activitate fata de bacteriile patogene intalnite frecvent in practica generala si spital. Actiunea inhibitorie a clavulanatului asupra -lactamazei extinde spectrul amoxicilinei asupra unui numar larg de microorganisme, inclusiv cele rezistente la un numar mare de alt e antibiotic e -lactamice.

Formele orale de Augmentin Bis sunt indicate pentru tratamentul pe termen scurt al infectiilor bacteriene in urmatoarele situatii cand tulpinile producatoare de -lactamaza rezistente la amoxicilina sunt suspectate drept cauza. În alt e situatii trebuie avuta in vedere administrarea amoxicilinei in monoterapie.
- Infectii ale tractului respirator superior (inclusiv infectii ORL) in particular sinuzite, otite medii, tonsilite recurente. Aceste infectii sunt adesea determinate de: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae*, Moraxella catarrhalis* si Streptococcus pyogenes.
- Infectii ale tractului respirator inferior in particular exacerbari ale bronsitelor cronice (in special daca sunt considerate severe), bronhopneumonii. Aceste infectii sunt determinate frecvent de: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae* si Moraxella catarrhalis*.
- Infectii ale tractului genito-urinar si infectii abdominale in particular cistite (in special recurente sau complicate-excluzand prostatitele), avorturi septice, sepsis pelvin sau puerperal si sepsis intraabdominal. Aceste infectii sunt frecvent determinate de Enterobacteriaceae* (in principal Escherichia coli*), Staphylococcus saprophyticus, Enterococcus species*.
- Infectii cutanate si ale tesuturilor moi in particular celulite, muscaturi de animale si abcese dentare severe cu extindere celulitica. Aceste infectii sunt frecvent determinate de Staphylococcus aureus*, Streptococcus pyogenes si Bacteroides species*.

*Unele microorganisme ale acestor specii de bacterii sunt producatoare de -lactamaza care le face insensibile la amoxicilina in monoterapie.

Infectii mixte determinate de microorganisme sensibile la amoxicilina si microorganisme producatoare de -lactamaza si sensibile la Augmentin Bis pot fi tratate cu Augmentin Bis. Aceste infectii nu ar trebui sa necesite asocierea unui alt antibiotic rezistent la -lactamaza.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la amoxicilina, acid clavulanic sau la oricare dintre excipienti. Hipersensibilitate la peniciline. Trebuie acordata atentie la posibila sensibilitate incrucisata datorata altor antibiotice -lactamice, cum sunt cefalosporinele.

Eventuale disfunctii hepatice/ icter in antecedente asociate cu administrarea de Augmentin Bis sau peniciline.

Precautii
În timpul tratament ului cu Augmentin Bis s-au observat unele modificari ale testelor functiei hepatice. Semnificatia clinica a acestor modificari este incerta dar Augmentin Bis trebuie administrat cu precautie la pacientii cu evidente ale disfunctiei hepatice.
S-au raportat rar cazuri de icter colestatic, care poate fi sever dar de obicei reversibil. Semnele si simptomele pot sa nu devina evidente dupa cateva saptamani dupa ce tratament ul s-a terminat..

La pacientii sub tratament cu peniciline s-au raportat reactii de hipersensibilitate (anafilactoide) grave si foarte rar letale. Aceste reactii par sa a par a la pacienti cu antecedente de hipersensibilitate la penicilina (vezi pct. 4.3).

La pacientii sensibili la amoxicilina pot sa a par a eruptii cutanate eritematoase care au fost asociate cu febra glandulara.

Folosirea prelungita poate determina ocazional dezvoltarea unor microorganisme insensibile.
Interactiuni
La unii pacienti care au primit Augmentin Bis s-au raportat prelungirea timpului de sangerare si a timpului de protrombina. Augmentin Bis trebuie administrat cu precautie la pacientii sub tratament cu anticoagulante.

La fel ca alte antibiotice cu spectru larg, Augmentin Bis poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale si pacientele trebuie avertizate.

Nu se recomanda administrarea concomitenta de probenecid. Probenecidul scade secretia tubulara renala a amoxicilinei. Utilizarea concomitenta cu Augmentin Bis poate duce la mentinerea unui nivel sanguin crescut al amoxicilinei, dar nu si al acidului clavulanic.

Administrarea concomitenta de alopurinol in timpul tratament ului cu amoxicilina poate creste probabilitatea reactiilor alergice cutanate. Nu exista date despre administrarea concomitenta de Augmentin Bis si alopurinol.

Atentionari speciale
Sarcina si alaptarea
Studiile asupra functiei de reproducere la animale (soarece si sobolan la doze de 10 ori mai mari decat doza administrata la om) cu doze orale si parenterale de Augmentin Bis nu au aratat efecte teratogene. Exista o experienta limitata la om in administrarea de Augmentin Bis in timpul sarcinii. Ca toate medicamentele, trebuie evitata administrarea in timpul sarcinii, in special in timpul primului trimestru; administrarea este posibila numai daca medicul o considera absolut necesara.
Augmentin Bis poate fi administrat in timpul alaptarii. Cu exceptia riscului de sensibilizare, asociat cu excretia in cantitate mica in laptele matern, nu sunt cunoscute efecte nocive asupra sugarilor.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
În general Augmentin Bis nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totusi, pacientii trebuie avertizati de posibilitatea foarte rara de aparitie a ametelilor.
Doze si mod de administrare
7-12 ani (22-40 kg)

10 ml Augmentin Bis suspensie de 2 ori pe zi
7-12 ani (22-40 kg)

5,0 ml Augmentin Bis suspensie de 2 ori pe zi

 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza