•  

Ampiclox 250 Mg Europharm inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Compozitie
O capsula contine ampicilina 250 mg sub forma de ampicilina trihidrat si cloxacilina 250 mg sub forma de sare de sodiu si excipienti: continutul capsulei: amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; capsula : dioxid de titan (E 171), Quinoline Yellow (E104), Sunset Yellow FCF-FD&C Yellow 6 (E 110), gelatina.
Indicatii Terapeutice
Infectii mixte cu microorganisme sensibile la ampicilina si cloxacilina cu diferite localizari: infectii ale aparatului respirator: faringite, traheite, pneumonii bacteriene, bronsite cronice acutizate; infectii ORL: otite medii, sinuzite; infectii ale aparatului urogenital: infectii urinare, uretrita gonococica, anexita, salpingita; infectii digestive si biliare; infectii cutanate si ale tesuturilor moi: dermatite, furunculoze, antrax, flegmoane, limfadenite, mastite, plagi si arsuri infectate; infectii osoase si articulare; alte infectii: meningita bacteriana, endocardita bacteriana, listerioza.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la peniciline, la alte antibiotice beta-lactamice sau la oricare dintre excipientii produsului.Mononucleoza infectioasa. Alaptare. Copii sub 6 ani.
Precautii
Aparitia oricaror manifestari alergice impune intreruperea tratament ului si instituirea tratament ului specific. Se recomanda prudenta la pacientii cu teren atopic.
Pacientii alergici la peniciline pot prezenta reactivitate imunologica incrucisata pentru cefalosporine.
La pacientii tratati cu beta-lactamine au fost observate, exceptional, cazuri severe si uneori letale de reactii de hipersensibilitate, de aceea se impune o anamneza atenta.
De asemenea, se recomanda supravegherea functiei hepatice si hematopoietice in decursul unui tratament indelungat cu Ampiclox. În timpul tratament ului indelungat exista riscul suprainfectiilor bacteriene sau fungice cu germeni rezistenti. Daca in timpul tratament ului apare diaree severa si persistenta, trebuie suspectata aparitia colitei pseudomembranoase. În acest caz, administrarea antibioticului trebuie oprita si se instituie tratament ul specific; in aceastã situatie administrarea medicamentelor antiperistaltice este contraindicata.

Interactiuni
Deoarece penicilinele au actiune bactericida, nu trebuie asociate cu antibiotice bacteriostatice. Nu se recomanda administrarea concomitenta cu alopurinol (creste riscul eruptiilor cutanate). Ampicilina poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale care contin estrogeni. Administrarea concomitenta de probenecid determina concentratii plasma tice crescute si prelungite de antibiotic, prin reducerea eliminarii renale.
La doze mari, ampicilina poate modifica rezultatele dozarii glucozei in plasma si urina precum si a proteinelor serice totale, in cazul utilizarii metodelor colorimetrice. Metodele enzimatice de dozare a glucozei nu sunt influentate. La un numar de pacienti care primesc tratament antibiotic, au fost raportate cazuri de crestere a activitatii anticoagulantelor orale. Contextul inflamator si infectios marcat, varsta inaintata si starea generala a pacientului sunt considerati factori de risc. Nu a fost posibila stabilirea cu exactitate a cauzalitatii cu tratament ul antibiotic. Acest lucru a fost descris in special pentru anumite clase de antibiotice: fluorochinolone, macrolide, cicline, cotrimoxazol si anumite cefalosporine.

Atentionari speciale
Atentionari speciale:
In cazul infectiilor severe sau al tulburarilor gastro-intestinale nu se recomanda calea orala de administrare. La bolnavii cu insuficienta renala, doza se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei (vezi Doze si mod de administrare), tinand cont de continutul de ampicilina; la aceasta categorie de pacienti se recomanda supravegherea functiei renale pe durata tratamentului. |n caz de regim hiposodat sau desodat trebuie tinut cont de continutul de sodiu. Cloxacilina nu trebuie administrata la nou-nascuti datorita riscului de hiperbilirubinemie prin fixarea competitiva la nivelul proteinelor serice.

Sarcina si alaptarea:
Studii efectuate la animale nu au evidentiat efecte malformative sau fetotoxice la peniciline. Ampicilina si cloxacilina traverseaza bariera placentara. Deoarece nu exista studii controlate la om care sa evidentieze eventualele efecte teratogene, Ampiclox se va administra in perioada sarcinii numai daca este absolut necesar. Deoarece ambele antibiotice se excreta in laptele matern si pot determina reactii de hipersensibilizare la sugar, se vor lua in considerare fie intreruperea alaptarii, fie intreruperea tratamentului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Ampiclox nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Adulti si copii peste 12 ani: Doza zilnica recomandata este de 1 - 2 capsule Ampiclox de 4 ori pe zi (la 6 ore).
Copii 5 - 12 ani: Doza zilnica recomandata este de 1 capsula Ampiclox de 3- 4 ori pe zi (la 6 - 8 ore). Capsulele se administreaza pe cale orala cu o cantitate suficienta de lichid cu ˝ - 1 ora inainte de masa sau la 2 ore dupa mese. Insuficienta renala:
In insuficienta renala doza se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei. Pentru valori cuprinse intre 30 - 60 ml/min doza maxima zilnica pentru ampicilina pentru adult este de 4 g/zi, pentru valori cuprinse intre 10 - 30 ml/min se administreaza o doza de atac de 1 g ampicilina , apoi 500 mg ampicilina la intervale de 12 ore. Cand clearance-ul creatininei este de 10 ml/min, se administreaza initial o doza de 1 g ampicilina , apoi 500 mg la intervale de 24 ore. Pentru cloxacilina nu este necesara ajustarea dozelor in insuficienta renala.

Efecte Adverse
Reactii adverse:
Manifestari alergice: urticarie, eozinofilie, edem Quincke, tulburari respiratorii, exceptional soc anafilactic.
Manifestari cutanate: eruptii maculopapuloase de natura alergica sau nealergica, rar dermatita exfoliativa si eritem polimorf.
Tulburari digestive: greata, varsaturi, diaree, candidoza, glosita, stomatita. Pot sa apara suprainfectii intestinale cu Candida, Klebsiella sau Pseudomonas. Foarte rar au fost semnalate cresterea nivelului transaminazelor serice, tulburari hematologice reversibile (anemie, leucopenie, trombocitopenie), nefrita interstitiala acuta, colita pseudomembranoasa.
Administrarea dozelor mari de ß-lactamine, in special la pacientii cu insuficienta renala, poate determina tulburari nervos centrale (tulburari ale starii de constienta, miscari anormale, crize convulsive).

Supradozaj:
Simptome:
Supradozajul penicilinelor se poate manifesta prin tulburari electrolitice, hiperexcitabilitate neuro-musculara, convulsii sau alte semne de toxicitate asupra sistemului nervos central. La pacientii cu insuficienta renala poate aparea nefrotoxicitate.
Tratament:
In caz de supradozaj se recomanda intreruperea administrarii medicamentului, instituirea unui tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale. Hemodializa poate fi utila.

Ambalaj
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a cate 6 capsule .
 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza