PHYSIURIC 30PLICURI

SOLARTIUM

  • Discount 21 %

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online 60,49 RON

47,88 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

PHYSIURIC 30PLICURI

PHysiuric este un aliment dietetic destinat scopurilor medicale speciale pe baza de citrat tribazic de potasiu monohidrat, recomandat la pacientii cu hiperuricemie (niveluri ridicate ale acidului uric in sange) si guta. Excretia in urina a ionilor de citrat si potasiu s-a demonstrat ca determina o crestere graduala, dependenta de doza, a pH-ului urinar si favorizeaza excretia acidului uric din organism, reducand implicit hiperuricemia si crescand implicit calitatea vietii pacientilor cu atacuri frecvente de guta.

In plus studiile clinice au demonstrat ca administrarea citratului de potasiu asigura si o protectie a functiei renale a pacientilor cu guta, prin cresterea clearance-ului renal al creatininei si acidului uric, cat si profilaxia litiazei renale cu calculi de acid uric.

Poate fi administrat in timpul atacului de guta, pentru reducerea durerii si redarea mobilitatii, cat si in perioada intercritica, pentru reducerea hiperuricemiei, protectia functiei renale si profilaxia noilor atacuri de guta.

Physiuric se recomanda in asociere cu o dieta cu un continut sarac de purine si poate fi utilizat impreuna cu medicatia pe baza de inhibitori de xantin-oxidaza sau uricozurice.

Efecte

  • Alcalinizare urinara. O doza normala de PHysiuric (25mEq) determina o crestere a pH-ului urinar cu 0,7 ? 1,0 unitati. Cu cat se creste doza, cu atat mai mare este cresterea pH-ului. Cu cat creste pH-ul, cu atat mai mult creste solubilitatea uratului si excretia acidului uric. Cu o cantitate zilnica de urina normala, administrarea PHysiuric permite dizolvarea si eliminarea unei cantitati de urat de 3 ori mai mare decat in mod normal.
  • Formarea uratului de potasiu in loc de urat de sodiu. Fiecare doza de PHysiuric creste concentratia urinara de potasiu cu 25mEq. Uratul de potasiu format este de 8 (opt) ori mai solubil decat uratul de sodiu si se elimina mult mai usor.

Doze si mod de administrare

Se recomanda administrarea a 1-2 plicuri/zi (echivalent a 25-50 mEq). 1 plic se dizolva in 150 ml apa.

Eficienta citratului de potasiu este dependenta de doza. Daca in cazul administrarii unui plic (25mEq) persista un pH urinar sub 6.2, trebuie crescuta doza. Implicit, daca cu 1 plic (25 mEq) creste pH-ul urinar peste 6.8, trebuie scazuta doza.

Compozitie

Fiecare plic de PHysiuric contine 25mEq de ioni de citrat sub forma de citrat tribazic de potasiu.

Ingrediente active: citrat tribazic de potasiu monohidrat (K3C6H5O7.H2O), 2,7g/plic. Indulcitor: sucraloza.

Aroma: portocale. Agent de acidifiere: acid citric. PHysiuric nu contine zahar sau fructoza si poate fi administrat in deplina siguranta pacientilor diabetici.

Informatii suplimentare

Producator: TRUFFINI&REGGE FARMACEUTICI
Cod EAN: 5213003130192
Brand:
Data expirare: 30.03.2022

Review-uri PHYSIURIC 30PLICURI

Fii primul care scrie un review

Adauga un review

Review-urile tale

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Produse similare

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

424 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol