PARACETAMOL INFANT 160MG X 20 COMPRIMATE

Brand: FARMACIST MAN

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

11,60 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

PARACETAMOL INFANT 160MG X 20 COMPRIMATE

Compozitie.

Substanta activa este paracetamol. Fiecare comprimat contine paracetamol 160 mg. Celelalte componente sunt: Lactoza monohidrat, polividona K 30, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc.

Indicatii terapeutice.

Paracetamol Infant contine paracetamol, care apartine de un grup de medicamente numite analgezice (calmante ale durerii).

Paracetamol Infant este utilizat pentru a ameliora durerea usoara pana la moderata si pentru a reduce febra. Paracetamol Infant poate fi utilizat pentru a ameliora durerea de cap, de dinti, durerea menstruala, durerea musculara si febra, asociate cu raceala.

Doze si mod de administrare.

Comprimatele trebuie inghitite cu un pahar cu apa.

Luati intotdeauna Paracetamol Infant exact asa cum este recomandat mai jos. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Nu depasiti doza mentionata. Dozele mai mari decat cele recomandate pot duce la riscul afectarii foarte grave a ficatului.

Paracetamol Infant 160 mg este destinat administrarii copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani.

La copii dozele trebuie stabilite in raport cu greutatea si se vor utiliza forme farmaceutice adecvate. Informatiile despre relatia varsta/greutate detaliate mai jos sunt doar orientative.

Administrarea regulata reduce fluctuatiile de intensitate ale durerii sau febrei. La copii, administrarea trebuie sa fie regulata, incluzand perioada noptii, de preferat la interval de 6 ore, sau la intervale de minim 4 ore.

La copiii sub 12 ani, se recomanda sa nu se administreze, mai mult de 4 doze intr-o perioada de 24 de ore.

Dozele trebuie ajustate in acord cu severitatea durerii si cu raspunsul terapeutic al pacientului.

  • Copii intre 6 si 9 ani (20 ? 30 Kg): doza recomandata este de 160 mg paracetamol la 4 - 6 ore, atat cat este nevoie, cat timp persista simptomele, fara a se administra mai mult de 4 doze in 24 ore;
  • Copii intre 9 si 11 ani (31 ? 33 Kg): doza recomandata este de 320 mg paracetamol la 4 - 6 ore, atat cat este nevoie, cat timp persista simptomele, fara a se administra mai mult de 4 doze in 24 ore;
  • Copii intre 11 si 12 ani (34 ? 40 kg): doza recomandata este de 480 mg paracetamol la 4 - 6 ore, atat cat este nevoie, cat timp persista simptomele, fara a se administra mai mult de 4 doze in 24 ore.

Precautii.

Ingestia unor doze mai mari decat cele recomandate implica riscul unei afectari grave a ficatului. De aceea, doza maxima zilnica de paracetamol nu trebuie depasita. De asemenea, se recomanda prudenta in cazul utilizarii concomitente cu alte medicamente care contin paracetamol. in cazul in care febra mare sau semnele de infectie persista dupa mai mult de 3 zile de tratament sau daca durerea persista dupa mai mult de 5 zile de tratament, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Atentionari speciale.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat in cursul sarcinii, insa administrarea se va face numai dupa evaluarea beneficiului terapeutic al mamei in raport cu riscul potential la fat. Paracetamolul traverseaza placenta si se excreta in laptele matern, in proportie de 1?2% din doza ingerata. Se recomanda prudenta in administrarea paracetamolului in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Paracetamolul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ambalaj. Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate

Compozitie

Paracetamol

Informatii suplimentare

Producator: PHARMACIST MAN
Brand: FARMACIST MAN
Data expirare: 31.08.2024

Prospect

Citeste mai mult

Review-uri PARACETAMOL INFANT 160MG X 20 COMPRIMATE

Fii primul care scrie un review

Adauga un review

Review-urile tale

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

412 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol