Pacientul cu boala reumatica si infectia cu virus COVID-19

PACIENTUL CU BOALA REUMATICA SI INFECTIA CU VIRUS COVID-19

  • COVID-19

Dupa aproape doi ani de la declasarea pandemiei COVID-19 medicii pot spune cu certitudine ca la pacientii cu boala reumatica, stresul si preocuparile zilnice sunt factori care contribuie atat la agravarea simptomatologiei in cazul celor care contracteaza boala cat si la cresterea riscului de imbolnavire, deoarece acesti pacienti sunt mai susceptibili la infectia cu virus COVID-19.

Intre timp, iata cele mai importante lucruri pe care pacientii cu boala reumatica ar trebui sa le stie despre infectia cu virus COVID-19.

Riscul general de a dezvolta COVID-19 variaza in functie de boala reumatica specifica si de tipul si dozele de medicamente. Cu toate acestea, toti pacientii cu boala reumatica trebuie sa inteleaga ca infectia cu virus COVID-19 este o amenintare grava pentru sanatate, deoarece sansele de a contracta infectia si de a dezvolta forme severe ale bolii sunt mai mari.

Factorii de risc COVID-19 includ:

Boala reumatica- oricine este diagnosticat cu o boala reumatica inflamatorie, autoimuna sau mediata imun poate avea un risc mai mare de a dezvolta infrctie cu virus COVID-19.

Terapia imunosupresoare- daca luati medicamente imunosupresoare pentru boala reumatica, sunteti mai susceptibil la toate infectiile, inclusiv cea cu virus COVID-19.

Varsta- pe masura ce imbatranim, sistemul imunitar slabeste si nu ne poate proteja la fel de bine de infectii.

Bolile asociate- riscul pentru infectia cu virus COVID-19 este crescut la pacientii care au si alte probleme de sanatate pe langa boala reumatica, cum ar fi boli pulmonare, boli de rinichi, obezitate, diabet, sau afectiuni cardiovasculare.

Pentru informatii suplimentare cu privire la medicatia prescrisa pentru afectiunea dumneavoastra in urma consultului realizat de medicul specialist, puteti sa apelati cu incredere la specialistii din farmaciile Help Net.
 

 

Dr Manolescu Oana


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!