Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

MUCOSOLVAN 30MG/5ML SIROP 100ML

Adauga la Favorite

Brand: PRODUSE SANOFI

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

26,90 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

MUCOSOLVAN 30MG/5ML SIROP 100ML

Mucosolvan sirop este indicat in boli respiratorii acute si cronice, exacerbari acute in BPOC sau pentru prevenirea complicatiilor pulmonare postoperatorii. Mucosolvan este un metabolit derivat din bromhexin (Bisolvon). Mucosolvan este un mucoregulator, avand un mecanism de actiune mai complex comparativ cu produsele mucolitice, expectorante si secretolitice.

Mucosolvan are actiune polivalenta la nivelul arborelui traheo -bronsic: scade adezivitatea si vascozitatea mucusului, creste motilitatea cililor vibratili la nivelul epiteliului bronsic, creste volumul secretiilor seroase, creste clearance-ului mucociliar, stimuleaza sistemul surfactant, are efect antioxidant si antiinflamator. Mucosolvan faciliteaza pasajul antibioticelor prin bariera bronsica, crescand astfel concentratia si durata de actiune a antibioticelor in lichidul bronsic si tesutul pulmonar. Mai mult decat un simptomatic, Mucosolvan actioneaza la nivel celular, avand ca teritorii tinta aparatul secretor bronsic, epiteliul bronsic si alveolele pulmonare. Absorbtia gastrointestinala si distributia din sange in tesuturi se fac rapid.

Mucosolvan are o afinitate crescuta pentru tesutul pulmonar, atingand in tesutul pulmonar nivele mai ridicate decat in plasma. Efectul terapeutic se instaleaza dupa 30 minute de la administrarea orala si se mentine 8-12 ore. Prin actiunea sa complexa, Mucosolvan amelioreaza simptomatologia respiratorie, reduce numarul exacerbarilor, reduce degradarea functionala pulmonara.

Mod de administrare:

- Adulti si adolescenti (copii peste 12 ani): 10 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (2 lingurite dozatoare) de 2 ori pe zi. Acest regim este recomandat in tratamentul afectiunilor respiratorii acute si pentru initierea tratamentului afectiunilor cronice pentru maxim 14 zile.

- Copii intre 6 – 12 ani:5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml de 2 –3 ori pe zi.

- Copii intre 2 – 5 ani: 2,5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml de 3 ori pe zi.

- Copii intre 1 – 2 ani: 2,5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml de 2 ori pe zi.

Pentru copii este disponibil si se recomanda utilizarea Mucosolvan 15 mg/ ml, sirop.

Daca simptomele dumneavoastra nu s-au ameliorat dupa tratamentul cu Mucosolvan pentru afectiuni respiratorii acute, trebuie sa va consultati medicul.

Mucosolvan sirop poate fi administrat cu sau fara alimente. Mucosolvan sirop nu trebuie utilizat mai mult de 4 - 5 zile fara recomandarea medicului

Contraindicatii:

Nu se recomanda pacientilor cu hipersensibilitate la ambroxol sau alti componenti ai produsului. Practic, Mucosolvan nu are contraindicatii, fiind un produs bine tolerat, pentru toate varstele.

Precautii: Mucosolvan administrat pe cale orala nu necesita precautii.

Sarcina si alaptare : Deoarece nu exista informatii privind utilizarea Mucosolvan in sarcina, pana la 28 de saptamani, administrarea in primul trimestru de sarcina se va face numai la indicatia medicului. Exista experienta clinica bine documentata privind utilizarea Mucosolvan la femei cu sarcina in varsta de peste 28 de saptamani: s-a administrat Mucosolvan intravenos, in doze mai mari de 1000 mg pe zi, la gravide cu risc de nastere prematura, pentru profilaxia sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului. Mucosolvan trece in laptele matern, dar nu s-a dovedit a avea efecte adverse asupra sugarului, la doze terapeutice.

Reactii adverse posibile

Mucosolvan este, in general, bine tolerat. Rar, pot aparea tulburari gastrointestinale sau reactii alergice mai ales la pacientii atopici.

Interactiuni cu alte medicamente: Administrarea concomitenta de Mucosolvan si antibiotice (amoxicilina, cefuroxim, eritromicina, doxiciclina) duce la cresterea concentratiei antibioticului in tesutul pulmonar. Nu se cunosc interactiuni nefavorabile cu alte medicamente.

Conditii de pastrare: se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Nu se va lasa la indemana copiilor.

Forma de prezentare: flacon cu 100 ml sirop

Compozitie

Ambroxol

Informatii suplimentare

Producator: BOEHRINGER SANOFI
Cod EAN: 9006968005973
Brand: SANOFI
Gama: MUCOSOLVAN
Data expirare: 28.02.2026

Citeste mai mult

Pareri MUCOSOLVAN 30MG/5ML SIROP 100ML

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

439 farmacii
in Romania