Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

MASCA FACIALA DE UZ MEDICAL 10BUC

Adauga la Favorite

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

Vezi alte produse din aceeasi categorie

MASCA FACIALA DE UZ MEDICAL 10BUC

Masca este de tipul dreptunghiular, flexibil, cu trei pliuri longitudinale.

Este prevazuta cu benzi elastice in bucla pentru fixarea dupa urechi si cu fir incastrat in marginea superioara destinat pentru ajustarea pozitiei in zona nasului.

Dimensiunile sunt 175 x 95 mm (L x l) – marime pentru adult.

Textura este delicata, este suficient de moale si placuta la purtare.

Materialul corpului mastii are o buna elasticitate – rezista la o elongare de peste 15% si isi revine dupa intindere.

Corpul mastii are o structura tri-laminara fiind fabricat prin imbinarea ultrasonica a trei straturi diferite de material filtrant:

–           primul strat (exterior): material sintetic netesut, albastru deschis;

–           al doilea strat (median): material sintetic contopit, alb;

–           al treilea strat (interior – catre piele): material sintetic netesut, alb.

 


Bretelele elastice: sfoara elastica rotunda, cu grosimea de ~ 3 mm, lungimea de ~180 mm (lungime maxima de alungire ~400 mm). Rezistenta la rupere a punctului de conectare a sudurii este de peste 10 N.

 

Firul nazal nu este vizibil, fiind incastrat in marginea mastii.

 

APLICATII

 

Transmiterea agentilor infectiosi in timpul procedurilor chirurgicale in salile de operatie si in alte spatii medicale poate aparea in mai multe moduri. Sursele sunt, de exemplu, nasurile si gurile membrilor echipei chirurgicale. Principala utilizare a mastilor de fata medicale este de a proteja pacientul de agenti infectiosi si, in plus, in anumite circumstante, pentru a-l proteja pe purtator de stropi de lichide potential contaminate. Mastile medicale pentru fata pot fi, de asemenea, destinate sa fie purtate de pacienti si alte persoane pentru a reduce riscul de raspandire a infectiilor, in special in situatii epidemice sau pandemice. Ajuta la imbunatatirea controlului infectiilor si la prevenirea riscului de contaminare incrucisata.

Mastile de tip II sunt adecvate utilizarii de catre profesionistii din domeniul sanatatii intr-o sala de operatie sau in alte spatii medicale cu cerinte similare.

Mastile de tip IIR in plus protejeaza utilizatorii de a fi stropiti cu fluide corporale si totodata previn transmiterea unor fluide de la personalul medical la pacient.

Aplicatiile curente sunt in mediile: mediul spitalicesc, clinici stomatologice, cabinete de cosmetica, de igiena si ingrijire corporala etc.

Mastile faciale de tip I sau II / IIR nu sunt sigure pentru protejarea purtatorului de inhalarea microorganismelor din aer, intrucat nu se fixeaza etans pe corp. Pentru acest scop trebuie utilizat un dispozitiv respirator adecvat.

 

APROBARI SI STANDARDE

 

Acest produs corespunde dispozitiilor aplicabile lui din Hotararea nr. 54/2009 privind conditiile introducerii pe piata a dispozitivelor medicale ce transpune Directiva 93/42/CEE a Consiliului din 14 iunie 1993 privind dispozitivele medicale. Produsul a fost supus evaluarii conformitatii potrivit prevederilor respectivului act normativ si poarta marcajul european de conformitate CE.

 

Produsul a fost evaluat prin prisma prevederilor standardului EN 14683:2019+AC:2019 – Masti faciale de uz medical / cerinte si metode de incercare si indeplineste conditiile de clasificare ca masca faciala de uz medical tip IIR.

Informatii suplimentare

Producator: POLIAMBALEX SRL

Citeste mai mult

Pareri MASCA FACIALA DE UZ MEDICAL 10BUC

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

439 farmacii
in Romania