•  

Imunitate puternica

Imunitate puternica

Sistemul imunitar reprezinta un factor esential in pastrarea sanatatii si numai echilibrul si stabilitatea lui ne poate asigura o viata linistita si fericita. Un sistem imunitar slabit creeaza deschideri spre o multime de virusi, bacterii, fungi care pot ataca si dezechilibra organismul. In conditiile actuale, cand viata este mult mai stresanta, cand alimentatia este de cele mai multe ori dezechilibrata, cand asistam la o crestere a poluarii atmosferice, cand activitatea fizica nu este cea corespunzatoare, fiecare dintre noi are nevoie de o stimulare a sistemului imunitar, de o intarire a lui, pentru pastrarea sanatatii.

Batranii, copiii, gravidele, persoanele care au deja afectiuni imunodeprimante au cu atat mai mult nevoie de intarirea sistemului imunitar. La baza unui sistem imunitar echilibrat sta in primul rand alimentatia care trebuie orientata inca din copilarie si urmarita de-a lungul intregii vieti ca sa fie cat mai sanatoasa.
Pentru ca organismul sa aiba o buna imunitate trebuie ca alimentatia sa fie cat mai echilibrata, bazata pe multe fructe si legume proaspete, branza de vaci, produse lactate fermentate (iaurt, lapte batut) si cereale integrale.

In farmacii exista (pe langa vaccinurile specifice sau nespecifice) numeroase preparate naturiste cu efecte certe de intarire a sistemului imunitar. Sunt cateva plante stimulatoare ale imunitatii care pot fi usor procurate si care se gasesc in compozitia multor suplimente nutritive extrem de eficiente.

Catina - Reprezinta un puternic stimulator imunitar, un puternic tonifiant al sistemului nervos si un vitaminizant de exceptie.

Echinaceea - Are proprietati antivirale, antialergice, antifungice. Are efecte deosebite in tratamentul starilor gripale, febrile si al infectiilor la nivelul pielii.

Galbenelele - Aceaste plante sunt modulatori ai sistemului imunitar cu proprietati antivirale, antiumorale, antifungice si antiinflamatoare. Au actiune antibacteriana si cicatrizanta.

Macesele - Reprezinta un complex de vitamine, cel mai bogat in vitamina C si tonic de exceptie al sistemului imunitar.

Ginseng - Este radacina unei plante de origine japoneza, care contine foarte multe substante cu rol in stimularea imunitatii organismului. Are actiune benefica in pastrarea integritatii vaselor de sange si in functionarea normala a inimii. Ajuta la mentinerea nivelului glicemiei si al colesterolului in limite normale. De asemenea este recomandat in tratarea bolilor de piele. Creste capacitatea de concentrare, de memorare, sporeste puterea organismului de a se adapta la conditii de stres.

Sunatoarea - Este bacteriostatic, antivirotic, antifungic, antidepresiv. Este un antiinflamator al cailor bronsice si genitourinare. Este un bun modulator al imunitatii, antihemoroidal si cicatrizant de exceptie.
 

Postat in :

Imunitate

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza