Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

IMODIUM 2MG X 6 CAPSULE

Adauga la Favorite

Brand: PRODUSE MCNEIL HEALTHCARE

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

13,13 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

IMODIUM 2MG X 6 CAPSULE

Compozitie.

Substanta activa este clorhidratul de loperamida. O capsula contine 2 mg de clorhidrat de loperamida. Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon din porumb, talc si stearat de magneziu.Capsula contine: oxid galben de fier (E 172), oxid n - egru de fier (E 172), indigotina (E 132), eritrozina (E 127), dioxid de titan (E 171) si gelatina.

Indicatii terapeutice.

Imodium este indicat pentru controlul simptomatic al diareei acute si cronice. Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv. in caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. De asemenea, vi se poate recomanda Imodium daca vi s-a indepartat o parte din intestin, pentru ca aceasta poate produce frecvent diaree.

Doze si mod de administrare.

Utilizati intotdeauna acest medicament asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza de Imodium pe care trebuie sa o utilizati va depinde de varsta si de tipul de diaree. Imodium este disponibil sub forma de capsule care se inghit. Puteti utiliza Imodium oricand in cursul zilei. Capsulele trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.

Utilizarea la adulti (inclusiv varstnici), copii si adolescenti cu varsta intre 6 si 17 ani

- pentru un episod brusc (acut), administrati 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamida) o data, apoi 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.

- pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul dumneavoastra, dar nu administrati mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamida) in decurs de 24 ore.

Utilizarea la copii si adolescenti cu varsta intre 6 si 17 ani

- pentru un episod brusc (acut), administrati 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) o data, apoi continuati cu 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.

- pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul dumneavoastra, dar nu administrati niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra (3 capsule/20 kg care nu trebuie sa depaseasca un maxim de 8 capsule pe zi).

Daca scaunele devin normale sau daca nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore, opriti administrarea de Imodium.

Precautii.

Nu luati acest medicament decat pentru indicatia aprobata si nu luati niciodata o cantitate mai mare decat cea recomandata. La pacientii care au luat prea multa loperamida, substanta activa din Imodium, au fost raportate probleme cardiace grave (simptome care includ batai rapide sau neregulate ale inimii)

Atentionari speciale.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua Imodium. Se recomanda sa nu utilizati Imodium daca alaptati, pentru ca in laptele dumneavoastra pot ajunge cantitati mici de Imodium.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Imodium nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Oboseala, ametelile sau somnolenta pot insoti diareea, de aceea este recomandabil sa fiti precaut atunci cand conduceti vehicule sau folositi utilaje.

Ambalaj. Este disponibil in cutii a cate 6 capsule.

 

Pagina actualizata la data de: 09.06.2021

Compozitie

Loperamid

Informatii suplimentare

Producator: CILAG INTERNATIONAL
Cod EAN: 3574661276120
Brand: MCNEIL HEALTHCARE
Data expirare: 30.08.2028

Citeste mai mult

Pareri IMODIUM 2MG X 6 CAPSULE

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

439 farmacii
in Romania