Homeopatia la inceput de an scolar

HOMEOPATIA LA INCEPUT DE AN SCOLAR

Odata cu venirea toamnei, perioadele insorite scad semnificativ si desigur, scade si expunerea la soare. Astfel se sintetizeaza mai putina vitamina D si calciul se absoarbe mai putin (vitamina D se sintetizeaza in piele sub actiunea razelor ultraviolete si are rolul de a favoriza absorbtia calciului).

  • Medicina naturista

Administrarea sarurilor de calciu homeopate favorizeaza absorbtia calciului si echilibreaza metabolismul sau in organism. Se recomanda administrarea unei asocieri de calcarea carbonica D6, calcarea phosporica D6 si calcarea fluorica D6 timp de zece zile pe luna in tot parcursul sezonului rece, alaturi de o alimentatie bogata in calciu.

Odata cu intrarea in colectivitate creste si riscul imbolnavirilor acute, de la banalele dar atat de inconfortabilele viroze, la bolile infecto-contagioase specifice copilariei. Copiii ce prezinta o mai mare sensibilitate la infectii respiratorii acute pot beneficia de efectul imunostimulant (de crestere a rezistentei generale, nespecifice in fata infectiilor) al preparatelor din echinaceea purpurea sau echinaceea angustifolia. 

Putem administra produsul homeopat-echinaceea D3, trei granule zilnic, zece zile pe luna timp de trei luni, sau pe cel fitoterapeutic-imunogrip -2 ml/zi, cinci zile/saptamana timp de sase saptamani. 

Exista structuri homeopate ce pot reactiona mai puternic la stresul primelor zile sau saptamani de scoala. In plan fizic insa, suferintele lor se manifesta similar: raceli frecvente, tulburari digestive, cefalee. Remediul administrat difera. Astfel ne gandim sa administram calcarea carbonica copilului plinut, lent, care se adapteaza cu greu la orice schimbare (schimbarea scolii, a clasei, un profesor nou, un coleg nou). 

Daca in schimb copilul se bucura de inceputul de an, de colegi, de nou, dar vine acasa epuizat pentru ca nu vrea sa piarda nimic si traieste intens fiecare clipa, ne orientam catre calcarea phophorica-phosphor.

Copilul timid, retras, nesigur, coplesit de teama, nesiguranta, beneficiaza de silicea. Fetita plinuta, rasfatata, care plange din orice si sare repede in brate sa fie mangaiata sigur va beneficia de pulsatilla, atunci cand va raci sau va prezenta tulburari digestive, datorita excesului de prajituri cu crema. 

Noul an scolar este in orice caz o noua situatie, careia elevul ii poate face fata mult mai bine daca organismul sau este pregatit, perfect echilibrat. Din paleta intinsa a solutiilor homeopate am prezentat cateva pentru a arata cat de mult se individualizeaza aceasta terapie.

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
 


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!