OFERTELE DE MARTISOR  te asteapta cu produse CADOU si reduceri de pana la 50% la produsele tale favorite. Vezi intreaga oferta >>aici<<
Contul MeuCosul meu

Cosul este gol

GEDEON AMBROXOL 30MG X 20 COMPRIMATE

Adauga la Favorite

Brand: GEDEON RICHTER

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

5,05 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

GEDEON AMBROXOL 30MG X 20 COMPRIMATE

Compozitie. Fiecare comprimat contine clorhidrat de ambroxol 30 mg. Lista excipientilor: Ludipress: lactoza monohidrat, povidona K30, crospovidona; stearat de magneziu.

Indicatii terapeutice. Ambroxol-Richter este indicat ca secretolitic:

- in tratamentul afectiunilor bronhopulmonare acute si cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului;

- pre- si post-operator, ca tratament preventiv, in afectiunile cu risc de complicatii pulmonare.

Doze si mod de administrare.

Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani: doza recomandata este de un comprimat Ambroxol Richter (30 mg clorhidrat de ambroxol) de 3 ori pe zi pentru primele 2-3 zile, cu reducerea dozei la un comprimat de 2 ori pe zi in urmatoarele zile.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani: Doza recomandata este de ? comprimat Ambroxol-Richter (15 mg clorhidrat de ambroxol) de 2-3 ori pe zi.

Ambroxol-Richter este contraindicat la copii cu varsta sub 6 ani. Pentru copii cu varsta mai mica de 6 ani este adecvat ambroxolul sub forma de sirop.

Ambroxol-Richter trebuie administrat dupa mese. Pentru potentarea efectului secretolitic, in cursul tratamentului cu Ambroxol-Richter se recomanda un consum abundent de lichide.

Durata tratamentului trebuie determinata individual, in functie de tipul si severitatea afectiunii. Ambroxol-Richter nu trebuie utilizat mai mult de 4-5 zile fara recomandarea medicului.

Precautii. Au existat raportari privind reactii cutanate severe, cum sunt eritem polimorf, sindrom StevensJohnson (SSJ), necroliza epidermica toxica (NET) si pustuloza exantematica generalizata acuta (PEGA), asociate cu administrarea clorhidratului de ambroxol. Daca sunt prezente simptome sau semne de eruptie cutanata progresiva (uneori asociate cu vezicule sau leziuni mucoase), tratamentul cu clorhidrat de ambroxol trebuie intrerupt imediat si se va solicita asistenta medicala.

Din cauza posibilei acumulari de secretii traheobronsice, Ambroxol-Richter trebuie utilizat doar cu precautie in cazul alterarii functiei bronhomotorii si cantitatilor mari de secretii traheobronsice (de exemplu, in cazul rar al sindromului cililor imobili).

Ambroxol-Richter trebuie utilizat doar dupa consultarea cu un medic si cu precautii speciale la pacientii cu functia renala alterata sau la cei cu boala hepatica severa. in cazul insuficientei renale severe, este de asteptat acumularea metabolitilor de ambroxol formati la nivel hepatic.

Deoarece mucoliticele pot distruge bariera mucoasa gastrica, ambroxol trebuie utilizat cu atentie la pacientii cu antecedente de boala ulceroasa.

La pacientii cu astm bronsic ambroxolul poate intensifica tusea si bronhospasmul. De aceea se recomanda administrarea anterioara a unui simpatomimetic bronhodilatator.

Deoarece contine lactoza monohidrat, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Atentionari speciale.

Sarcina

Clorhidratul de ambroxol traverseaza bariera placentara. in studiile experimentale la animale, ambroxolul nu a prezentat efecte daunatoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltarii embrionale/fetale, travaliului si dezvoltarii postnatale. Nu exista date suficiente privind utilizarea ambroxolului in primele 28 de saptamani de sarcina. Experienta clinica extensiva dupa a 28-a saptamana de sarcina nu a aratat existenta vreunui efect daunator al clorhidratului de ambroxol asupra dezvoltarii fetale. Ca urmare, utilizarea ambroxolului in timpul primelor doua trimestre de sarcina nu este recomandata, iar in trimestrul 3 de sarcina ambroxolul trebuie utilizat doar dupa evaluarea atenta a raportului risc/beneficiu.

Alaptarea

Ambroxolul se excreta in laptele matern. Cu toate ca nu sunt asteptate efecte nefavorabile asupra sugarilor, utilizarea Ambroxol-Richter in perioada de alaptare nu este recomandata.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Nu s-au efectuat studii privind efectele clorhidratului de ambroxol asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaj

Ambalaj. Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.

 

Pagina actualizata la data de: 09.06.2021

Compozitie

Ambroxol

Informatii suplimentare

Producator: GEDEON RICHTER ROMANIA
Cod EAN: 5944712211000
Brand: GEDEON RICHTER
Data expirare: 30.08.2027

Citeste mai mult

Pareri GEDEON AMBROXOL 30MG X 20 COMPRIMATE

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

442 farmacii
in Romania