•  

Dieta cu fructe si legume

Dieta cu fructe si legume

Fructele si legumele trebuie sa fie elementul numarul 1 in dieta zilnica a oricui. Si barbatii si femeile au aceleasi nevoi de vitamine, minerale, saruri si fibre, chiar daca in procente usor diferite. O cantitate suficienta de fructe inseamna mai mult decat un mar pe zi. Ceea ce putina lume intelege este ca fructele nu trebuie consumate ca desert, caci devin greu digerabile. Fructele zemoase si acide se vor consuma inainte de masa, la cat mai mult timp fata de ingerarea altor alimente, constituind o masa in sine.

Fructele sunt de diverse feluri:

• fructe acide: lamaile, portocalele, citricele in general;
• fructe dulci cum sunt smochinele;
• fructe cu continut de amidon: banane, castane etc;
• fructe oleaginoase - migdale, nuci, alune etc.

Fiecare in parte aduce un aport valoros de substante nutritive in corp. Fructele zemoase insa au un efect spectaculos de purificare a organismului si de aceea poti chiar face din cand in cand o cura de dezintoxicare pe baza de fructe.


Ele sunt usor digerabile, se asimileaza imediat, iar efectul depurativ si detoxifiant este imediat. O cura de fructe inseamna cateva zile in care se vor consuma zilnic doar fructe (2-4 kg) in 4-5 reprize.

Daca vei face o cura de mere, de pere, de pepene sau de alte fructe proaspete din sezonul respectiv, vei reusi chiar si intr-o zi sa dai o pauza binemeritata organismului si sa-l ajuti sa elimine toxinele adunate. Nu exagera cu astfel de cure si nu le transforma intr-un mod de viata, caci organismul tau are nevoie de un meniu variat, de toate elementele nutritive pe care fructele nu le pot oferi totusi, daca le consumi in mod exclusiv si pe termen lung.

Daca suferi de o afectiune cronica este bine sa consulti un medic nutritionist pentru alegerea fructelor cu care poti face aceasta cura, dar si durata ei.

Rezultatele vor fi atunci cele asteptate. Evita fructele coapte artificial, cele conservate, iar daca ai un stomac mai sensibil consuma fructele mai acide in prima parte a zilei, la distanta de alte alimente. Nu amesteca fructele cu zaharul, mai ales cel alb, foarte rafinat. Si sub forma de suc proaspat fructele au un efect spectaculos de purificare a organismului in orice sezon, asa ca nu mai sta pe ganduri si foloseste tot ceea ce natura iti pune cu generozitate la dispozitie!

Postat in :

Endocrine metabolism si nutritie

Data:

18-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza