BETADINE SAPUN CHIRURGICAL 75MG/ML X 1000ML

Brand: PRODUSE EGIS

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

Vezi alte produse din acelasi brand Vezi alte produse din aceeasi categorie

BETADINE SAPUN CHIRURGICAL 75MG/ML X 1000ML

Compozitie. Substanta activa este iod povidona. Un ml solutie contine iod povidona 75 mg corespunzator la iod activ 7,5 mg. Celelalte componente sunt: ester de nonilfenoxipoli (oxietilen) etanol, dietanolamida acidului superlauric, lanolina etoxilata, hipromeloza 4000, hidroxid de sodiu (solutie 10%), apa purificata.

Indicatii terapeutice. Betadine contine iod povidona care este o substanta dezinfectanta, utilizata pentru dezinfectia igienica sau preoperatorie a mainilor si dezinfectia preoperatorie a pielii (medicament cu actiune impotriva bacteriilor, fungilor, selectiv virusilor si protozoarelor).

Betadine este solubil in apa si poate fi usor indepartat prin spalare

Doze si mod de administrare.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Betadine este utilizat intotdeauna in forma concentrata, nediluat.

Dezinfectia preoperatorie a mainilor: spalati mainile si antebratele sub jet de apa calda. Aplicati 5 ml Betadine pe palma cu ajutorul dozatorului si intindeti uniform pe maini si antebrate. Daca este necesar, utilizati o cantitate suplimentara de apa calda pentru a se forma o spuma subtire si continuati frecarea pentru 2,5 minute. Puteti utiliza si o perie, mai ales pentru curatarea unghiilor. Apoi clatiti mainile si antebratele usor sub jet de apa calda de la robinet. Repetati aceasta procedura inca o data, apoi clatiti mainile si antebratele cu apa distilata si uscati cu prosoape sterilizate.

Dezinfectia igienica a mainilor: spalati mainile si antebratele sub jet de apa calda de la robinet, apoi aplicati 5 ml Betadine pe palma si intindeti uniform pe ambele maini si antebrate. Daca este necesar, utilizati o cantitate suplimentara de apa pentru a se forma o spuma subtire si continuati frecarea usor pentru 1 minut. Dupa aceea, clatiti usor mainile si antebratele sub jet de apa calda de la robinet.

Dezinfectia preoperatorie a pielii: Spalati suprafata pielii cu apa. Aplicati Betadine (1 ml pentru aproximativ 20 cm?) si frecati suprafata pana la formarea unei spume de culoare galben-aurie (daca este necesar adaugati o cantitate suplimentara de apa). Apoi clatiti cu apa.

Betadine se utilizeaza numai pentru uz extern. Solutia nu trebuie amestecata cu apa fierbinte. Betadine nu este destinat pentru uz oral sau pentru aplicare direct pe rani.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului..

Precautii.

inainte sa utilizati Betadine, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

in pregatirea preoperatorie, evitati contactul prelungit cu pielea pacientului. Expunerea prelungita la solutie poate determina iritatii sau rareori reactii grave la nivelul pielii. Pot sa apara arsuri chimice ale pielii datorita contactului prelungit. intrerupeti tratamentul in cazul aparitiei de iritatii pe piele, dermatite de contact sau reactiilor de hipersensibilitate.

Nu incalziti medicamentul inainte de utilizare.

Nu lasati la indemana copiilor.

La administrarea unor cantitati mari de iod, pacientii cu gusa, noduli tiroidieni, sau alte afectiuni non acute ale tiroidei prezinta risc de a dezvolta hiperactivitate a functiei tiroidei (hipertiroidism). in lipsa unor indicatii stricte, la aceasta categorie de pacienti aplicarea solutiei de iod povidona nu trebuie sa se faca pentru o perioada lunga de timp si pe o suprafata mare a pielii. Chiar si dupa terminarea tratamentului trebuie urmarita o posibila aparitie a unor simptome de hipertiroidism si daca este necesar trebuie monitorizata functia tiroidei.

Tratamentul nu trebuie utilizat inainte sau dupa scintigrafie cu iod radioactiv sau tratament cu iod radioactiv pentru tratamentul carcinomului tiroidian.

Se recomanda evitarea administrarii la pacientii cu insuficienta renala.

La persoane cu o piele mai sensibila, poate sa apara rar o eruptie trecatoare la nivelul pielii. Pentru a evita acest fenomen, folosirea Betadine trebuie testata inainte de utilizarea regulata.

Evitati contactul cu ochii. Dupa utilizare, clatiti bine mainile.

Proprietatile oxidante pot determina deteriorarea unor metale, in timp ce plasticul sau materialul textil este rezistent la iod povidona. in unele cazuri poate aparea o decolorare de cele mai multe ori reversibila. Petele de Betadine pot fi inlaturate de pe materialele textile prin spalare cu apa calda si sapun, iar pentru cele persistente se va folosi solutie de tiosulfat de sodiu sau amoniac.

Atentionari speciale.

Sarcina si alaptarea

in timpul sarcinii si alaptarii iod povidona trebuie utilizata numai daca este strict indicata si pe o perioada minima de timp. in timpul sarcinii si alaptarii nu trebuie administrate cantitati mari de iod povidona deoarece iodul trece prin placenta si in laptele matern si astfel poate determina cresterea sensibilitatii fatului sau nounascutului la iod. Mai mult, concentratia de iod este mai mare in laptele matern comparativ cu concentratia din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecator (activitate redusa a glandei tiroide) la fat sau nou nascut. Poate fi necesar un control al functiei glandei tiroide a copilului. Trebuie neaparat evitata o posibila ingestie orala a solutiei de catre sugar.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Betadine nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ambalaj. Un flacon brun din PE a 1000 ml solutie cutanata, prevazut cu un aplicator pentru picurare.

Compozitie

Iod povidona

Informatii suplimentare

Producator: EGIS PHARMACEUTICALS
Cod EAN: 5995327112350
Brand: EGIS

Citeste mai mult

Pareri BETADINE SAPUN CHIRURGICAL 75MG/ML X 1000ML

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

412 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol