BERES CALCIVID 60 COMPRIMATE FILMATE

Brand: PRODUSE BERES

Variante produs:

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

59,95 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

BERES CALCIVID 60 COMPRIMATE FILMATE

Compozitie. Substantele active sunt colecalciferol 400 UI sub forma de colecalciferol pulbere (100000 UI/g) 4 mg si calciu 600 mg sub forma de carbonat de calciu 95% 1578 mg. Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, copovidona, crospovidona, stearat de magneziu, sepifilm 4202-yellow (hipromeloza, polietilen glicol 400, talc, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172)), ulei de soia partial hidrogenat, gelatina bovina hidrolizata, zahar, amidon de porumb, dl-?-tocopherol, maltodextrina, polisorbat

Indicatii terapeutice. CalciviD comprimate filmate face parte din grupa: calciu, calciu in combinatie cu alte medicamente.

CalciviD este un produs recomandat pentru prevenirea si tratamentul complementar al osteoporozei. Contine calciu, indispensabil dezvoltarii normale a oaselor si vitamina D3 , care ajuta la absorbtia calciului in organism. Produsul ajuta la dezvoltarea completa a masei osoase si la mentinerea ei. Este recomandat pentru suplimentarea calciului si vitaminei D3 ? indispensabile pentru metabolismul normal al tesutului osos ? favorizarea dezvoltarii complete si prevenirea reducerii masei osoase, prevenirea aparitiei tulburarilor de formare a oaselor (osteoporoza, osteomalacie) si ca tratament complementar. Existenta unei cantitati corespunzatoare de calciu si vitamina D3 in organism este importanta in mod deosebit in urmatoarele cazuri: - la varsta pubertatii si la adultii tineri pentru formarea corespunzatoare a oaselor (in special la fete si femei), - in perioada sarcinii si a lactatiei, 2 - in timpul si dupa menopauza, - pentru varstnici si la persoanele care nu stau la soare suficient (de ex. bolnavii incapabili sa iasa din locuinte), - la cei care sunt sub regim vegetarian, - la cei care consuma cantitati insuficiente de produse lactate

Doze si mod de administrare.

Doza uzuala pentru adulti pentru prevenirea osteoporozei si promovarea dezvoltarii masei osoase maxime este de 1 comprimat filmat pe zi.

in situatii justificate ? de exemplu tratament adjuvant al osteoporozei si osteomalaciei, aport de calciu si vitamina D3 la varstnici, etc. ? aceasta doza poate fi crescuta la doua comprimate filmate pe zi, la recomandarea medicului.

Pe durata sarcinii si alaptarii doza zilnica este de un comprimat filmat.

La copii in varsta de peste 10 ani, doza uzuala este de un comprimat filmat pe zi.

Sub varsta de 10 ani, doza este determinata de medic, in mod individualizat pentru fiecare copil. Comprimatul filmat va fi luat la 1-1,5 ore dupa mese, cu o cana de apa sau suc de fructe. Daca este necesar comprimatul poate fi divizat Precautii

in cazul in care cineva sufera de afectiuni renale sau tulburari renale, premergator administrarii produsului, se cere sfatul medicului care conduce tratamentul, pentru ca in aceste cazuri decizia oportunitatii administrarii de calciu si/sau vitamina D3 este luata de medicul specialist!

-In timpul tratamentului pe termen lung cu CalciviD, trebuie urmarita concentratia plasmatica si urinara de calciu, iar functia renala trebuie monitorizata prin determinarea nivelului creatininei.

-Monitorizarea este importanta in special la varstnici si la pacientii care sunt tratati concomitent cu glicozide tonicardiace, diuretice tiazidice. In caz de hipercalcemie sau functie renala afectata, se reduce doza sau se intrerupe tratamentul. Se recomanda reducerea dozei sau intreruperea temporara a tratamentului in cazul in care concentratia calciului urinar depaseste 7,5 mmoli/24 ore (300 mg/24 ore).

-Trebuie luat in considerare continutul de vitamina D (200 U.I.) al unui comprimat CalciviD, atunci cand se prescriu alte medicamente ce contin vitamina D. Administrarea suplimentara de vitamina D si calciu necesita supraveghere medicala. In aceste conditii, se recomanda monitorizarea saptamanala a calciului seric si urinar.

-Se recomanda administrarea cu precautie a CalciviD in cazul pacientilor cu sarcoidoza, datorita riscului de crestere a metabolismului vitaminei D in metabolitii activi corespunzatori. Si in acest caz trebuie monitorizata concentratia plasmatica si urinara a calciului.

-Pacientii cu insuficienta renala prezinta afectarea metabolismului vitaminei D, iar in cazul in care primesc colecalciferol trebuie monitorizat bilantul fosfocalcic; Tratametul combinat cu calciu si vitamina D la pacientii cu imobilizare prelungita nu trebuie utilizat decat in cazul remobilizarii acestora.

Atentionari speciale.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Acest medicament se poate administra in timpul sarcinii si al alaptarii, dar nu trebuie depasita doza zilnica de 1500 mg calciu si 600 U.I. vitamina D3.

Supradozajul colecalciferolului trebuie evitat in timpul sarcinii:

-la animale, supradozajul de vitamina D in timpul gestatiei s-a dovedit a avea efect teratogenic.

-supradozajul de vitamina D trebuie evitat la femeile gravide deoarece la acestea, hipercalcemia prelungita poate avea urmatoarele efecte asupra copilului: retard fizic si mental, stenoza aortica supravalvulara sau retinopatie.

Deoarece vitamina D si metabolitii sai se excreta in laptele matern, acest aspect trebuie luat in considerare cand se administreaza vitamina D suplimentar sugarului. Tratamentul in timpul sarcinii sau alaptarii trebuie recomandat de catre medic.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament este considerat sigur in doza si frecventa de administrare recomandate

Ambalaj. Cutie cu 6 blistere din folie PVC / Al a cate 10 comprimate filmate

Compozitie

Calciu, vitamina D3

Informatii suplimentare

Producator: BERES PHARMACEUTICALS
Brand: BERES
Data expirare: 30.12.2023

Citeste mai mult

Pareri BERES CALCIVID 60 COMPRIMATE FILMATE

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

Parerile tale

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

414 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol