BAYER ASPIRIN CARDIO 100MG X 28 COMPRIMATE

Brand: BAYER

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

14,30 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

BAYER ASPIRIN CARDIO 100MG X 28 COMPRIMATE

Compozitie. Substanta activa este acidul acetilsalicilic. Fiecare comprimat contine 100 mg acid acetilsalicilic. Excipienti: nucleu - celuloza pulbere, amidon de porumb; film - copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil 1:1, polisorbat 80, laurilsulfat de sodiu, talc, trietil citrat.

Indicatii terapeutice. Aspirin CARDIO 100 inhiba adeziunea si agregarea trombocitelor din sange (trombocite) si in felul acesta previne formarea cheagurilor de sange (trombi) in curs de dezvoltare (inhibarea agregarii plachetare). Aspirin CARDIO 100 mg este utilizat:

- pentru reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza infarct miocardic acut,

- pentru reducerea riscului de morbiditate si mortalitate la pacientii cu infarct miocardic in antecedente,

- pentru profilaxia secundara a accidentului vascular cerebral,

- pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) si accident vascular cerebral la pacientii cu AIT,

- pentru reducerea riscului la pacientii cu angina pectorala stabila si instabila,

- pentru profilaxia trombembolismului dupa chirurgie vasculara sau interventii chirurgicale, ex. PTCA (Angioplastia Coronariana Percutanata Transluminala), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiana, sunturi arterio-venoase,

- pentru profilaxia trombozei venoase profunde si a embolismului pulmonar dupa imobilizare pe termen lung, ex. dupa interventie chirurgicala majora,

- pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular, ex. diabet zaharat, hiperlipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate, fumat, varsta inaintata.

- pentru inhibarea profilactica a agregarii plachetare in anevrism coronarian.

Doze si mod de administrare.

Luati intotdeauna Aspirin CARDIO 100 mg exact asa cum este mentionat in acest prospect. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului daca nu sunteti sigur cum trebuie sa luati acest medicament.

Angina pectorala instabila, profilaxia recidivei infarctului miocardic, dupa interventii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) si a infarctului cerebral: Doza zilnica recomandata este de un comprimat gastrorezistent de Aspirin CARDIO 100 mg (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic pe zi).

Infarct miocardic acut: Doza zilnica recomandata este de trei comprimate gastrorezistente de Aspirin CARDIO 100 mg (echivalent la 300 mg acid acetilsalicilic pe zi).

Profilaxia trombozei venoase si a embolismului pulmonar: Doza zilnica recomandata este de un comprimat Aspirin CARDIO 100 mg (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic).

Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multiplii de risc: Doza zilnica recomandata este de 1 ? 2 comprimate Aspirin CARDIO 100 mg (echivalent 1a 100 ? 200 mg acid acetilsalicilic) sau de un comprimat Aspirin CARDIO 300 mg (echivalent la 300 mg acid acetilsalicilic) la intervale de 2 zile.

Comprimatele trebuie administrate dupa mese si inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid (de ex. un pahar cu apa). Pentru tratamentul infarctului miocardic acut, primul comprimat filmat trebuie sa fie sfaramat sau mestecat.

Aspirin CARDIO 100 mg este destinat utilizarii pe termen lung. Medicul este cel care trebuie sa decida cu privire la durata tratamentului.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Aspirin CARDIO 100 mg

- daca aveti hipersensibilitate la analgezice / antiinflamatoare / antireumatice si in prezenta altor alergii;

- daca aveti alte alergii (de exemplu, reactii cutanate, prurit, urticarie);

- daca aveti astm bronsic, febra fanului, umflarea mucoasei nazale (polipi nazali) sau boli cronice ale tractului respirator;

- daca urmati un tratament concomitent cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivati cumarinici, heparina

- cu exceptia tratamentului cu heparina in doze mici)

- daca aveti istoric de ulcere gastro-intestinale, inclusiv ulcere cronice sau recurente sau antecedente de de hemoragii gastro-intestinale;

- daca aveti insuficienta hepatica severa;

- daca aveti insuficienta renala sau insuficienta circulatorie cardiovasculara (de exemplu, boli renale vasculare, insuficienta cardiaca congestiva, hipovolemie, interventii chirurgicale majore, sepsis sau evenimente majore hemoragice), deoarece acidul acetilsalicilic poate creste mai mult riscul de insuficienta renala si insuficienta renala acuta;

- daca trebuie sa faceti o interventie chirurgicala (inclusiv interventii chirurgicale minore, cum ar fi extractii dentare): poate aparea o crestere a tendintei de sangerare. Va rugam sa informati medicul dentist daca ati luat Aspirin CARDIO 100 mg ;

- daca suferiti de deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (G6PD), acidul acetilsalicilic poate induce hemoliza sau anemia hemolitica. Factorii care pot creste riscul de hemoliza, de exemplu doze mari, febra sau infectii acute.

Atentionari speciale.

Sarcina

Daca descoperiti ca ati ramas insarcinata in timpul tratamentului cu Aspirin CARDIO 100 mg, trebuie sa va adresati de urgenta medicului. in primul si al doilea trimestru de sarcina, Aspirin CARDIO 100 mg poate fi luat numai daca medicul v-a recomandat acest lucru. in ultimul trimestru de sarcina, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Aspirin CARDIO 100 mg, nu trebuie sa fie luat in doze mai mari de 150 mg pe zi, datorita unui risc crescut de complicatii pentru mama si copil inainte si in timpul nasterii. in ultimul trimestru de sarcina, doze de pana la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai in cazul in care v-a prescris medicul dumneavoastra.

Alaptarea

Cantitati mici de acid acetilsalicilic si metabolitii sai activi trec in laptele matern. Nu au fost raportate pana in prezent efecte negative asupra copilului, nu este, prin urmare, necesar sa se intrerupa alaptarea dar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 150 mg. in cazul in care luati doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie sa intrerupa alaptarea.

Conducerea autovehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precautii speciale.

Ambalaj. Cutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate gastrorezistente

Compozitie

Acid acetilsalicilic

Informatii suplimentare

Brand: BAYER
Data expirare: 30.03.2026

Citeste mai mult

Pareri BAYER ASPIRIN CARDIO 100MG X 28 COMPRIMATE

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

Parerile tale

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

414 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol