•  

Arsurile solare: prevenire si tratament

Arsurile solare: prevenire si tratament

Nu exista rezolvare rapida si deplina a neplacerilor datorate arsurilor solare. Prima si cea mai la indemana metoda de ingrijire este utilizarea compreselor reci si a bailor racoroase. Utilizarea cremelor hidratante si nutritive poate fi de asemenea un ajutor in diminuarea simptomelor. In cazurile extreme de arsuri puternice de gradul doi, cu basici pe portiuni extinse din corp, victima trebuie de urgenta transportata la spital. 

Cel mai bun sfat cu privire la arsurile solare este sa le evitam complet. In plus specialistii  insista pe urmatoarele recomandari de care oricine poate tine cont: 
• Sa evitam soarele complet intre orele 10:00 si 16:00, cand sunt 65% din radiatiile UV;
• Sa folosim lotiuni de protectie solara cu indice peste 15, fiind necesara reutilizarea lor la fiecare doua ore;
• Sa fim atenti la soare nu numai vara, el putand sa ne creeze probleme tot anul. Zapada de exemplu reflecta 80% dintre razele UV, in comparatie cu nisipul, care reflecta doar 20% dintre acestea.

In ciuda faptului ca se scrie mult si se vorbeste adesea despre pericolele expunerii la soare, majoritatea tinerilor prefera un bronz cat mai ciocolatiu, fiind dispusi sa-si asume orice risc pentru aceasta imagine “sanatoasa” si frumoasa. Cei mai grijulii apeleaza mai mult la autobronzantele, care alese cu grija, pot fi mult mai sanatoase decat bronzul “natural”.

 
Cauzele si factorii de risc in cancerul de piele
 
Cancerul de piele este o afectiune care apare cu o incidenta din ce in ce mai mare in ultimii ani si a devenit a doua cauza de mortalitate in lume. 
 
• Cea mai sigura cauza a aparitiei cancerului de piele este expunerea excesiva la raze ultraviolete. Ingestia de arsenic, expunerea prelungita la raze X sau alte agresiuni de acest gen, pot de asemenea afecta in mod fatal pielea, ducand in multe cazuri la aparitia cancerului.
 
• Cei mai expusi riscului de a face cancer de piele sunt cei care au pielea foarte deschisa la culoare, cu multe alunite si care in general au dificultati in a se bronza. Avand mai putin pigment in structura pielii protectia naturala a acesteia este redusa. 
 
• Mersul la solar reprezinta un pericol suplimentar. Efectul negativ asupra pielii dat de solar este de doua pana la cinci ori mai mare, decat in cazul razelor solare. 
  

Postat in :

Ingrijirea corpului

Data:

26-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza