Afectiunile varstei a treia tratate homeopat

AFECTIUNILE VARSTEI A TREIA TRATATE HOMEOPAT

Odata cu cresterea sperantei de viata, o noua problema apare in fata noastra: patologia varstei a treia. Imbunatatirea calitatii vietii batranului este o importanta provocare a medicinii moderne. Contrar opiniilor general incetatenite, medicina homeopata poate fi un real sprijin in patologia geriatrica.

  • Medicina naturista

Specialistii administreaza medicatia homeopata - singura in forme necomplicate de boala sau in asociere bine supravegheata - cu medicatia alopata. In acest din urma caz, asocierea terapiei homeopate permite reducerea dozelor de medicamente chimice si deci implicit reducerea efectelor secundare, intarziindu-se astfel aparitia complicatiilor.

De aceasta data vom vorbi mai putin despre remedii si mai mult despre boli, deoarece administrarea remediului homeopat de structura este principalul deziderat in aceasta patologie. In acelasi timp, intalnirea cu pacientul ne permite evaluarea starii sale de sanatate, a stadiului bolii si a riscurilor. Avand o pregatire stiintifica, medicul homeopat poate aprecia ponderea pe care o va ocupa homeopatia in terapia complexa a bolnavului.

Astfel, patologia cardiovasculara, (incluzand hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica sau insuficienta cardiaca) poate evolua echilibrat ani de zile numai sub terapie homeopata.

Rp17 este o formula de remedii produsa de Plantextrakt, speciala pentru sustinerea cordului in stadii incipiente ale insuficientei cardiace. Se poate administra zilnic pe perioade de doua - trei luni cu o luna pauza.

Patologia digestiva beneficiaza pe langa terapia specifica homeopata de o serie de amestecuri drenoare, precum gastrocinesine, atunci cand este vorba despre digestie dificila sau diverse formule complexe (Plantextrakt) precum Rp 4, Rp26, atunci cand este vorba despre o dischinezie biliara. Amestecurile drenoare biliare se administreaza zilnic patru - sase saptamani de doua ori pe zi, cate sase picaturi sau sase granule.

Afectiunile sistemului osteoarticular, de la banala dar chinuitoarea artroza, pana la osteoporoza isi gasesc tratamentul in homeopatie.

Instituirea terapiei homeopate precoce in cazul accidentelor vasculare cerebrale permite o recuperare mai rapida si cu mai putine sechele. Dar sa nu uitam ca varsta a treia se pregateste din tinerete cu un regim de viata sanatos (alimentatie, miscare) si tratamente cat mai lipsite de toxicitate!

Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
 


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!