Afectiunile repiratorii si aromaterapia

AFECTIUNILE REPIRATORII SI AROMATERAPIA

Aerul poluat pe care il respiram zi de zi, praful si mizeria pe care le inhalam si care ne incojoara in permanenta intr-un fel sau altul si fumatul pot fi cauze ale unor probleme de sanatate foarte serioase. 

  • Medicina

Bronsita, de exemplu incepe cu o tuse simpla si se poate transforma intr-o afectiune serioasa cu o neplacuta tuse productiva si dificultati in respiratie. In general apare in urma unei infectii virale si poate fi tratata rapid, dar daca masurile nu sunt luate la timp si corect, ea se poate croniciza.

Metodele naturale sunt intotdeauna cel mai simplu de urmat. Aromaterapia este un mod foarte natural de a combate aceasta infectie cu ajutorul uleiurilor esentiale, care nu numai vindeca, dar si intaresc organismul.

Uleiuri esentiale ca cel de eucalipt, isop, lavanda, pin, rozmarin, santal, busuioc sau menta vor ajuta la usurarea respiratiei si la descongestionarea nazala.

Antispasmodic si expectorant, uleiul de santal este foarte eficient pentru tratamentul bronsitei, la fel si busuiocul sau menta, cu proprietatile lor descongestionante. Eucaliptul si pinul sunt antiseptice puternice cel mai des utilizate pentru afectiuni respiratorii cum ar fi: calmarea tusei, a guturaiului si a sinuzitei.

Bronsita este o afectiune respiratorie, iar tratamente ce includ inhalatii, masaj sau bai vor fi intotdeauna eficiente. Poti picura cativa stropi de ulei esential intr-o batista sau intr-o baie de abur si inhala apoi aroma binefacatoare. Masajul pieptului si al spatelui cu cateva picaturi de ulei esential diluate intr-un ulei de masaj inodor este foarte eficient pentru astfel de afectiuni. La fel si 15 minute in cada cu apa calda in care ai turnat zece picaturi de ulei esential.

Totusi, cateva precautii trebuie luate inainte de folosirea acestor tratamente alternative. Nu trebuie folosite in timpul sarcinii si nici de catre persoane cu alergii. Oricum, daca simptomele persista sau infectia se agraveaza, consulta medicul.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!