Cum ne aparam de viroza intestinala?

CUM NE APARAM DE VIROZA INTESTINALA?

In multe cazuri, acestor simptome generale li se pot alatura durerile abdominale, de membre, cap sau chiar episoadele de gripa. De obicei, gastroenterita se vindeca de la sine dupa numai cateva zile. In cazul copiilor si persoanelor varstnice se recomanda insa consultul medicului.

  • Medicina

De remacat este ca gastroenterita este deosebit de contagioasa, agentii patogeni fiind diseminati prin scaun sau varsaturi, contaminand astfel obiectele cu care alti oameni pot lua contact. In cazurile particulare in care normele elementare de igiena nu sunt respectate, infectia se poate transimite prin apa sau prin alimente. Dupa contaminare, simtomele acestei boli pot aparea intr-un interval de doua zile.

Desi aceasta boala este cunoscuta ca fiind una care se vindeca de la sine, procesul de vindecare poate sa fie ajutat prin odihna, in perioada bolii fiind recomandat repausul la pat.

Principalul lucru de urmarit insa in tratamentul infectiei virale este inlocuirea fluidelor si mineralelor pierdute prin varsaturi si diaree. Rehidratarea devine astfel principala arma de lupta impotriva gastroenteritei. Incercati sa consumati cat mai multe lichide! Sunt foarte indicate supele, apele minerale, ceaiurile neindulcite, mai ales cele de menta, ghimbir sau angelica care au un efect de calmare a stomacului si amelioreaza starea generala a organismului.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat este cel al dietei. Cantitatile de apa eliminate trebuiesc inlocuite prin alimentatie, neuitand insa ca in acest moment stomacul este sensibil. Evitati deci mancarurile ,,grele’’, incercand sa puneti accent pe fructe si legume in stare proaspata. Consumati mancare in mod treptat, putin cate putin, pentru a testa reactia organismului.

Este bine de stiut si ca anumite masuri pot evita contaminarea cu gastroenterita virala. Astfel, este bine sa incercati sa pastrati in mod permanent igiena mainilor, spalandu-le de cate ori este necesar cu mult sapun, cel putin o jumatate de minut. Evitati pe cat posibil contactul cu persoanele infectate iar in cazul cand impartiti o locuinta cu acestea, mentineti masuri deosebite de igiena. Preparati hrana la temeperaturi inalte, pentru a o decontamina. Spalati foarte bine ustensilele de bucatarie de cate ori este necesar, mai ales daca aceastea au luat contact cu carnea.

Nu in ultimul rand, daca simptomele persista mai mult de cateva zile, consultati de urgenta medicul, chiar mai devreme daca boala se manifesta asupra copiilor sau a persoanelor in vasta.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!