•  
Aboneaza-te la newsletter

Ce faci cand iti curge nasul?

Ce faci cand iti curge nasul?

Rinoreea, cum este descrisa in termeni medicali curgerea nasului, se produce in momentul in care cavitatea nazala este umpluta in mod excesiv cu secretii fluide de mucus. Este un fapt normal nu doar in cazuri de raceala ci si in alergii, plans, expunere la temperaturi scazute sau folosirea unor medicamente precum metadona.


 Curgerea nasului este  cauzata de un exces de mucus secretat de membrana ce captuseste cavitatea nazala. In anumite conditii, cum sunt infectiile virale specifice anotimpului rece, aceste membrane secreta si mai mult mucus decat poate fi el procesat de organism, provocand astfel umplerea cavitatilor nazale. Odata ce aceste cavitati se umplu, caile aeriene nazale devin blocate, ceea ce provoaca o respiratie dificila prin intermediul nasului.

Rinoreea provocata de racelile de sezon apare deci in urma unei combinatii termodinamice dintre reactiile naturale ale organismului in fata stimulilor temperaturilor scazute.


 Astfel, stim ca unul dintre scopurile mucusului este acela de a incalzi aerul rece inhalat pana la temperatura corpului, odata ce aerul urmeaza sa intre in plamani. Pentru ca aceasta actiune sa se intample, cavitatile nazale trebuiesc sa fie in mod constant umezite de mucus. In timpul racelilor de iarna, mucusul de pe caile nazale tinde sa se usuce din cauza caldurii organismului iar stratul secretor de mucus trebuie sa produca mai multe secretii pentru a pastra cavitatea nazala umeda. In aceste conditii cantitatea de mucus excesiva curge pe nari si astfel ne curge nasul.

 

Indiferent care sunt cauzele pentru care nasul curge, se recomanda  sa va hidratati corpul in special in timpul iernii, consumand ceaiuri caldute, pentru ca organismul sa inlocuiasca lichidul pierdut prin scurgereile de mucus.  Puteti si sa montati in camera dumneavoastra un umidificator sau un vaporizator.  Apelati si la ajutorul medicamentos, folosind insa solutiile de desfundat nasul care produc dependenta numai dupa sfatul medicului. De altfel, daca starea de nas care curge se prelungeste pentru o perioada de timp foarte mare, va recomandam sa apelati la sfatul unui medic.
 

Data:

14-12-2016

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


http://www.helpnet.ro/help-net-lanseaza-aplicatia-mobila-magazinul-online.html
Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza