ZENTIVA DIPIRIDAMOL 25MG X 30 COMPRIMATE FILMATE

Brand: PRODUSE ZENTIVA

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

Vezi alte produse din acelasi brand Vezi alte produse din aceeasi categorie

ZENTIVA DIPIRIDAMOL 25MG X 30 COMPRIMATE FILMATE

Compozitie. Substanta activa este dipiridamol. Fiecare comprimat filmat contine dipiridamol 25 mg. Celelalte componente sunt: nucleu - amidon de porumb, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, povidona K 30, talc, stearat de magneziu; film - hipromeloza, polisorbat 80, dioxid de titan (E171), talc, macrogol 6000, galben amurg (E110).

Indicatii terapeutice.

Dipiridamol Zentiva este un medicament ce apartine unui grup numit antiagregante plachetare si este utilizat:

- ca vasodilatator in managementul pe termen lung al cardiopatiei ischemice cronice; - ca adjuvant la tratamentul anticoagulant oral pentru prevenirea complicatiilor tromboembolice la purtatorii de proteze valvulare;

- ca antiagregant, asociat cu acid acetilsalicilic, in tratamentul diverselor afectiuni cu risc tromboembolic (afectiuni cardiace, by-pass aorto-coronarian, trombocitemii, afectiuni vasculare periferice, boala Kawasaki etc);

- in testul de stres pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, alternativ la administrarea intravenoasa; produce vasodilatatie coronariana importanta;

- la copii pentru profilaxia trombozelor arteriale in cazul poliglobuliilor secundare cardiopatiilor congenitale cianogene si pentru preventia accidentelor tromboembolice la copii purtatori de proteze valvulare mecanice.

Doze si mod de administrare.

Dipiridamol Zentiva se administreaza oral cu aproximativ o ora inaintea mesei.

Adulti si adolescenti

- doza recomandata ca antiagregant si adjuvant la tratamentul anticoagulant oral este de 75-100 mg dipiridamol (3-4 comprimate filmate) de patru ori pe zi. Se poate creste pana la maxim 600 mg dipiridamol pe zi.

- doza recomandata ca vasodilatator este de 50 mg dipiridamol (2 comprimate filmate) de trei ori pe zi.

- in testul de stres pentru diagnosticul scintigrafic cu thaliu al ischemiei miocardiace, se pot administra 300 mg dipiridamol oral (12 comprimate filmate), alternativ la administrarea intravenoasa sub forma de solutie injectabila.

Copii cu varsta peste 5 ani:

- doza recomandata este de 2-4 mg dipiridamol pe kg si zi.

Precautii.

inainte sa utilizati Dipiridamol Zentiva, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:

- daca suferiti de tulburari cardiovasculare precum angina pectorala. Datorita actiunii vasodilatatoare, dipiridamolul trebuie utilizat cu prudenta la pacientii cu angina instabila, cu obstructie la nivelul tractului de ejectie al ventricului stang, hipotensiune arteriala sau instabilitate hemodinamica (de exemplu asociata cu un infarct miocardic recent). S-au semnalat aparitia de dureri anginoase, modificari ale electrocardiogramei de tip ischemie si tulburari de conducere. Administrarea concomitenta de vasodilatatoare poate determina hipotensiune arteriala severa.

- daca suferiti de tulburari de coagulare a sangelui, deoarece dipiridamolul trebuie utilizat cu precautie.

- daca suferiti de miastenia gravis, deoarece poate fi necesara ajustarea dozei de dipiridamol.

- daca urmeaza sa vi se administreze dipiridamol injectabil. Nu se recomanda administrarea aditionala de dipiridamol injectabil la pacientii care primesc dipiridamol oral in doze uzuale. Daca este necesara administrarea de dipiridamol injectabil pentru diagnostic scintigrafic sau echocardiografic se recomanda intreruperea administrarii orale cu 24 ore inaintea testului.

Atentionari speciale.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Dipiridamol Zentiva se administreaza in timpul sarcinii numai dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential fetal. Nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii, deoarece dipiridamolul se excreta in laptele matern.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Prin reactiile adverse pe care le produce medicamentul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ambalaj. Dipiridamol Zentiva este disponibil in cutie cu 3 blistere din Al/PVC a cate 10 comprimate filmate.

Compozitie

Dipiridamol

Informatii suplimentare

Cod EAN: 5944705003728
Brand: ZENTIVA

Citeste mai mult

Pareri ZENTIVA DIPIRIDAMOL 25MG X 30 COMPRIMATE FILMATE

Fii primul care scrie o parere

Adauga o parere

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

413 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol