•  

Suplimente nutritive pentru o viata sanatoasa

Suplimente nutritive pentru o viata sanatoasa

Viata agitata duce la subrezirea organismului, iar suplimentele alimentare pot ajuta la reechilibrarea sa. Suplimentele nutritive, asa cum sunt ele definite de Ministerul Sanatatii, sunt preparate conditionat sub forma de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au in compozitia lor nutrienti (macro si micronutrienti) si alte substante comestibile, care sunt consumate in cantitati definite, in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit.


Rolul lor este de a completa dieta cu substante utile sanatatii noastre, atunci cand acestea nu sunt asigurate direct din alimente.

Seleniul

Este un antioxidant extrem de important, dar si dusmanul reumatismelor, al durerilor articulare si a “meteodependentei”. Solurile tot mai sarace in seleniu - ca rezultat al modernizarii - implica aportul tot mai redus de seleniu, prin intermediul cerealelor, de aceea - singura solutie pentru compensare o reprezinta suplimentele nutritive.

Zincul

Un alt important antioxidant este zincul, un mineral continut de alimentele de origine animala si, in cantitate mai mica, de cereale. Vegetarienii asadar, neconsumand carne, vor suferi de lipsa acestui mineral pentru ca poate fi insuficienta cantitatea de zinc continuta in cereale.

Betacarotenul

Continut in cantitati mari in morcovi.

Ginkgo Biloba

Este un arbore ale carui frunze contine elemente active ce ajuta la remedierea deficientelor de circulatie. Necesarul zilnic este de 100 mg, pe care nu le poti asimila altfel decat cu ajutorul suplimentilor nutritivi.

Magneziul

Este un element cheie pentru intretinerea potentialului unor organe vitale, inclusiv al inimii. De asemenea, pentru buna desfasurare a activitatii musculare, in procesul de regenerare celulara, precum si pentru buna organizare a transportului substantelor nutritive, organismul nostru are nevoie de magneziu. Deficientele de magneziu se manifesta mai ales ca urmare a curelor de slabire, asa ca, daca vrei sa dai jos cele cateva kilograme care ti se par in plus si sa incepi un regim sarac in calorii, ajuta-ti organismul cu suplimentul de magneziu necesar.

Toate acestea nu sunt decat cateva exemple de substante absolut necesare pentru buna functionare a organismului nostru si pe care nu intotdeauna ni le asiguram din alimentatie, fie si pentru ca programul zilnic ne obliga sa mancam pe fuga, dezordonat. Suplimentele nutritive sunt cele care ne pot aduce necesarul zilnic de sanatate. Trebuie sa le pastram la indemana, dar folosindu-le cumpatat si cu intelepciune, cel mai bine, dupa sfatul medicului.

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza