•  

Sa traim eco!

Sa traim eco!

Sunt lucruri mici care pot face diferenta. Sunt schimbari minore care pot salva o planeta. Trebuie doar sa vrem sa le facem. Sa fim mai civilizati. Sa ne pese mai mult. Nu crezi ca merita sa incercam? Am facut un exercitiu de imaginatie, ca sa vad cum ar arata planeta peste 20 ani, cand fiul meu va fi mare. Si nu mi-a placut ce-am vazut!

Copiii nostri nu merita planeta pe care le-o lasam mostenire. Trebuie sa facem ceva pana nu e prea tarziu! Bucurestiul este unul dintre cele mai poluate orase ale Europei. Nimic surprinzator! Te-ai gandit vreodata ca si tu „contribui“ la acest lucru? Propune-ti ca macar o data pe saptamana sa renunti sa mergi la serviciu cu masina personala.

Cumpara-ti o bicicleta 

Edilii au inceput sa amenajeze si piste speciale pentru biciclisti, asa incat te vei putea plimba in siguranta cu bicicleta pe strazile orasului. Daca ai bani, cumpara-ti o masina hibrid! Cumpara produsele organice care au etichete „bio“. Desi sunt mai scumpe, merita! Sunt naturale si sanatoase si nu s-au folosit pesticide si alte substante nocive pentru cultivarea lor.

Economiseste resursele pamantului 

Cum poti face acest lucru in propria casa? Foloseste doar becuri economice, inchide luminile in camerele in care nu faci nimic, nu lasa apa sa curga mai mult decat este cazul. La serviciu, nu printa decat documente care sunt cu adevarat necesare.

Foloseste cat mai mult posta electronica

 Plateste facturile on-line, ca sa mai economisesti hartia (si sa salvezi copacii care vor fi taiati pentru asta!).  

Iata ce masuri ecologice mai poti lua

• pentru incalzirea apei foloseste panouri solare;
• atunci cand construiesti o casa, alege materiale ecologice precum lemnul;
• participa la actiuni ecologice de genul „Salvati Delta Dunarii!“;
• planteaza un copac.

Nu mai arunca gunoaiele pe jos, prin parcuri, paduri - ele nu sunt biodegradabile si nu vor disparea in neant. Ne vor ingropa intr-o zi! Nu este usor sa traiesti ecologic. Si nici ieftin. Dar, daca te gandesti la copilul tau, vei sti ce trebuie sa faci! Lasa-i mostenire o planeta curata!

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

22-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza