•  

Terapie prin scris

Terapie prin scris

Problemele au intotdeauna rezolvari. Insa sta in firea umana sa fim nerabdatori, sa nu asteptam sa treaca timpul pentru a inchide ranile. Si atunci s-au inventat terapii ajutatoare, metode de relaxare si moderare a conflictelor, care nu implica nici medicatie, nici interventii invazive.


Am ales pentru tine o terapie mai putin cunoscuta, dar folosita cu succes de multi dintre noi, pana acum doar instinctiv: scrisul, ca forma de echilibrare personala.

Scrisul ajuta la dezvoltarea creativitatii, te face mai introspectiv si mai analitic cu problemele personale.

Despre ce sa scrii?

Este cea mai naturala intrebare. Este simplu: despre orice. Dar pentru inceput, pentru ca nu esti obisnuit cu aceasta forma de expunere a gandurilor pe hartie, scrie o poveste despre tine, despre familia ta, despre intamplarile de zi cu zi. Stilul trebuie sa te reprezinte: poate sa fie comic, serios, eseistic. Scrie la calculator, pe hartie sau pe un caiet, pe un blog...

Studiile americane au dovedit eficienta acestei metode in rezolvarea afectiunilor corelate cu stresul, depresiile, oboseala. Scrisul ofera confortul intimitatii („vorbesti” singur, nu ai „spectatori”), al secretului (nimeni nu trebuie sa citeasca!), dar si al dezvoltarii unei laturi artistice (dai atentie formei de exprimare).

Adunarea laolalta a gandurilor si sentimentelor sub aceasta forma terapeutica imprumuta caracteristici de la psihoterapie. Se bazeaza pe expunerea amintirilor, temerilor si problemelor in scopul reducerii stresului. Exista doua forme mai cunoscute de terapie prin scris: jurnalul si poezia.

Fiecare se adreseaza unor personalitati diferite, pentru ca imbinarea unor randuri care rimeaza nu este la indemana oricui. Ambele variante, insa, iti fortifica spiritul si iti imbunatatesc starea psihica.

Scrisorile sunt o alta forma de terapie folosita adesea de catre persoanele mai timide; poate fi de mare ajutor in rezolvarea conflictelor intr-o relatie de cuplu. 

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

01-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza