•  

Stresul si viata de cuplu

Stresul si viata de cuplu

Traim in secolul vitezei, iar ritmul vietii noastre este extrem de accelerat. Incertitudinea zilei de maine pune o presiune deloc de neglijat atat pe femei, cat si pe barbati. Cum putem gestiona stresul provocat de acest ritm alert si, in consecinta, problemele care apar in cuplu?

 
Telefonul suna, pe e-mail primim zeci de mesaje, pretentiile la job cresc, petrecem tot mai mult timp pe retelele sociale, in vreme ce timpul petrecut in cuplu devine din ce in ce mai putin. Pretul pe care trebuie sa-l platim pentru a ramane angrenati in sistemul lumii moderne, care ne obliga sa ne autodepasim in mod constant, este adesea mult prea mare, ceea ce face ca individul sa resimta un stres continuu. Din cauza ritmului infernal impus de societatea noastra, atat barbatii, cat si femeile au din ce mai multe dificultati in a-si gasi locul si echilibrul. Asa se face ca viata de cuplu incepe sa fie afectata de o criza care are cauze multiple. Valorile adevarate si importante (precum dragostea, prietenia, empatia) sunt adesea uitate, iar omul modern isi indreapta atentia catre alte „valori“ impuse de societate: competitivitatea, puterea de consum, bunurile materiale. 
 
Lipsa afectiunii si a atentiei naste temeri si frustrari, iar cei doi incep, incetul cu incetul sa se instraineze unul de celalalt. Or, ceea ce uitam adesea este ca barbatii si femeile nu traiesc in cuplu numai pentru ca natura ne-a facut complementari din punct de vedere sexual, ci si pentru ca este mai usor sa facem fata in doi dificultatilor vietii. Pana si cuplurile cele mai puternice si mai armonioase se pot confrunta la un moment dat cu efectele stresului, care se pot manifesta in cele mai diferite moduri: pierderea apetitului alimentar sau, dimpotriva, bulimia, stari de angoasa, sentimente de slabiciune extrema, lipsa apetitului sexual, lipsa somnului, scaderea imunitatii, lipsa comunicarii in cuplu, stari de nervozitate.
 
Asadar, stresul poate genera un adevarat dezastru in viata de cuplu, daca cei doi parteneri nu isi concentreaza atentia in mod constant asupra mentinerii echilibrului, prin cateva metode simple: minimizarea gravitatii unei situatii neplacute de viata, incurajarea partenerului care trece printr-un moment greu, dialogul calm, logic si bine argumentat, pastrarea simtului umorului, evidentierea partilor pozitive in orice situatie, activitatea sexuala regulata, linistirea, mangaierea si atentia pentru partenerul de viata, desfasurarea in comun a unor activitati relaxante.

Postat in :

Familie

Data:

20-03-2013

Taguri:

cuplu, viata de cuplu, relatie, familie

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza