•  

Stiinta pentru o piele sanatoasa

Stiinta pentru o piele sanatoasa
Stratul superficial protector realizeaza o "pelicula hidro-lipidica" dispusa pe toata intinderea tegumentului si este extrem de eficient in indepartarea coloniilor de micro-organisme precum si in prevenirea dezvoltarii sau agravarii unor afectiuni cutanate. Aceste functii sunt realizate de caracterul acid al peliculei hidro-lipidice protectoare.
 
Sapunurile obisnuite au un pH alcalin si, ca atare, actiunea lor de igienizare a pielii este concomitenta cu agresarea severa a functiilor de protectie tegumentara. Utilizarea unui sapun cu pH = 5,5 este perfect adaptata spalarii tegumentelor in conditiile mentinerii intacte a invelisului protector cutanat. Toate sapunurile care sunt caracterizate de valoarea pH  = 5,5 asigurand astfel buna functionare a invelisului protector natural al pielii. 
 
Acestea sunt indicate pentru spalarea tegumentelor sanatoase si, datorita proprietatilor sale speciale, este recomandat si persoanelor cu tegumente iritabile, sensibile sau atopice. Neagresarea proprietatilor de protectie naturala a tegumentului prin folosirea sapunului cu pH 5,5 contribuie totodata si la ingrijirea pielii. Integritatea filmului hidro-lipidic protector impiedica evaporarea excesiva a apei si scade gradul de iritabilitate al acestora. 
 
Dr. George-Sorin Tiplica
Medic primar dermatolog

Postat in :

Dermatocosmetice Dermatologie

Data:

21-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza