•  

Fundatia Help Net

Lansata in anul 2012, fundatia este cel mai tanar proiect al Farmaciilor Help Net. Ne propunem ca prin acest proiect sa lase ceva in urma noastra, sa fim parte dintr-o schimbare cu efecte sustenabile pe termen lung, posibila doar prin intermediul unor proiecte cu impact major asupra intregii societati.
 

 

Credem, promovam si ne implicam cu mult entuziasm in activitati ce sustin cauze sociale precum:

- imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor, tinerilor si varstnicilor aflati in dificultate;

- desfasurarea unor proiecte de educatie si de cultura pentru tinerii institutionalizati sau proveniti din familii aflate in dificultate;

- sustinerea serviciilor de sanatate si asistenta sociala;

- protejarea mediului inconjurator, prin actiuni de conservare si protejare; sprijinirea protectiei animalelor.

 

Fundatia Help Net a derulat deja o serie de proiecte alaturi de organizatii non-profit recunoscute pentru impactul lor social:

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fundatia Help Net alaturi de Hope & Homes for Children in 2016
 
Organizatia neguvernamentala Hope & Homes for Children se ocupa in Romania de 18 ani de inchiderea centrelor de plasament de tip vechi si dezvoltarea de servicii de tip familial precum case familiale si un sistem alternativ de asistenta maternala. Fundatia Help Net va sponsoriza lunar pe durata intregului unul din centrele de zi dezvoltate de HHC Romania.
 
Viziunea Hope & Homes for Children pentru Romania este ca pana in 2012 sa nu mai existe orfelinate si sa fie eradicata institutionalizarea copiilor. Pana in acest moment, au fost inchise 52 de orfelinate datorita HHC Romania, fiind prevenita institutionalizarea a 5.542 de copii, alti 23.570 ramanand in familiile lor datorita programelor de preventie derulate la nivel national.  
 
 
Campania "Vreau sa cresc frumos" a castigat Premiul Publicului la Gala Farmacistilor 2015
 

Fundatia Help Net a avut onoarea de a primi Premiul Publicului la categoria "Campanii sociale si de informare" pe 11 decembrie la Gala Farmacistilor - editia a IV-a pentru campania "Vreau sa cresc frumos", desfasurata impreuna cu Asociatia Sfantul Stelian din Bucuresti.

 
Acest premiu atesta eforturile fundatiei noastre de a oferi ajutor pe plan social, in special copiilor si educatiei pe care multi dintre acestia nu o primesc. Prin sprijinirea proiectului, Fundatia Help Net si-a propus sa sustina copiii proveniti din medii defavorizate pentru a le oferi oportunitati educationale potrivite varstei, dezvoltarii psiho-somatice si aptitudinilor native.
 
Campania "Vreau sa cresc frumos" derulata de Fundatia Help Net a strans 334 de voturi, cel mai mare numar in cadrul categoriei destinate campaniilor sociale si de informare a publicului larg.
 

 

Fundatia Help Net si ASR Principesa Maria in vizita la copiii din Fundatia Sf. Dimitrie

 

Fundatia Help Net alaturi de Alteta Sa Regala Principesa Maria au vizitat Fundatia Sf. Dimitrie pentru a discuta despre implicarea fundatiei noastre in proiectele educationale desfasurate si despre cele care vor avea loc in viitor, dar si pentru a le oferi copiilor prezenti cadouri sub forma unor jocuri Lego si dulciuri.

 

Am vizitat sala de mese a centrului unde sunt expuse obiecte realizate in atelierul protejat al Fundatiei Sf. Dimitrie, dar si alte doua sali transformate in ateliere creative in care copiii vor realiza obiecte decorative de Craciun ce vor fi trimise si expuse la diferite targuri de Craciun pentru autosustinerea fundatiei. Le-am reamintit copiilor ca educatia este foarte importanta pentru viitorul lor si i-am indrumat sa continue sa invete si sa viseze.

 

 

Fundatia Help Net a sustinut proiectul "Calatori printre cuvinte" alaturi de Fundatia Sf. Dimitrie

 

Vacanta de vara si inceputul anului scolar au reprezentat o perioada de patru luni pline de activitati distractive in cadrul proiectului „Calatori printre cuvinte”, proiect co-finantat de Fundatia Help Net. In cadrul acestuia, 44 de copii inscrisi din Centrul de zi au beneficiat de activitati specifice, participand la orele de teme pentru acasa, dar si la alte proiecte ce imbina educatia cu elemente distractive. 

 

Educatorii si voluntarii au ajutat copiii sa exerseze si sa recupereze informatii de la materiile scolare, contribuind la imbunatatirea abilitatilor de scriere si citit ale participantilor pentru a incheia cu succes anul educational.

 

 

Fundaţia Help Net sprijina Centrul Sf. Iosif

 

Fundatia Help Net a inceput sa sustina un al treilea centru social, Centrul de zi Sf. Iosif, alaturi de Asociatiile Sf. Stelian si Fundatia Sf. Dimitrie, sprijinind 210 copiii proveniti din familii fara posibilitati materiale prin desfasurarea unor programe educationale si asigurarea mesei calde de pranz. Ne dorim sa reusim sa continuam proiectele de caritate ale Fundatiei pentru a face schimbari pozitive in permanenta in comunitatatea din care facem parte.

 

 

Principesa Maria a Romaniei alaturi de Fundatia Help Net

 

Principesa Maria a Romaniei, cea mai tanară fiica a Majestatii Sale Regelui Mihai I si a Reginei Ana a Romaniei, s-a alaturat de curand Fundatiei Help Net!

 

Interesul Altetei Sale Regale pentru proiectele cu impact pozitiv in societatea noastra s-a nascut odata cu studiile de puericultura aprofundate in Elvetia, dar si cu activitatea Altetei Sale Regale in domeniul ingrijirii copiilor.

 

Suntem extrem de onorati de viitoarea implicare a Altetei Sale Regale in proiectele desfasurate cu drag de fundatia noastra si ne dorim sa realizam impreuna cat mai multe actiuni de caritate pentru comunitatea din care facem parte.

 

 

Ciclaton - Fundatia ADEPT Transilvania

 

Cei mai infocati sustinatori ai mersului pe bicicleta au fost prezenti la Ciclaton , un eveniment sportiv ce desfasoara proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educatia imbogateste. Ciclaton 2014 a fost organizat de Fundatia Adept Transilvania in parteneriat cu Farmaciile Help Net. 10 ciclisti pedaleaza un numar de 650 km pentru o actiune sociala pe care doresc sa o sustina.

 

 

 

 

Transilvania Bike Trails - Fundatia ADEPT Transilvania

 

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB ce va avea loc pe data de 26 iulie 2014, cu start si finish la Viscri, al carui scop este acela de a promova reteaua de trasee de bicicleta ce leaga satele sasesti din zona Tarnava Mare cu Sighisoara.

Reteaua de trasee este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul partenerilor printre care si Fundatia Help Net, va avea o lungime totala de aproximativ 100 km pana in luna mai 2015 si va lega 10 sate din zona cu Sighisoara.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experienta unica utilizatorilor, de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber in zona si de a creste veniturile localnicilor printr-un turism verde si responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80 % prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada. Mai multe detalii despre proiect aici www.tbtrace.ro

 

 

Programul national Cantus Mundi – initiativa a Corului Madrigal

 

Fundatia Help Net s-a alaturat acestui proiect admirabil al Corului Madrigal, de integrare prin muzica a copiilor provenind din diferite medii sociale. Dincolo de componenta educativa in domeniul muzical, programul este unic prin faptul ca aduce impreuna copii dezavantajati, minoritati etnice, orfani, copii cu handicap fizic, dar si copii fara probleme. Ei sunt astfel ajutati sa depaseasca barierele sociale si sa invete toleranta fata de semenii lor. 

Dirijorul Ion Marin, Presedinte Fondator al Programului National Cantus Mundi: “Comunicarea directa prin muzica este o forma care si-a dovedit incredibila forta de a trece dincolo de statutul social, distanta geografică, de eventualele handicapuri cu care copiii din România, dar si din multe alte locuri îsi încep viata." 

Sustinem acest proiect educativ de integrare sociala, din convingerea ca muzica ii ajuta pe copiii talentati, ce intra in randurile Cantus Mundi, sa se dezvolte armonios si sa comunice fara opreslisti cu toti cei de o seama cu ei, indiferent de mediul din care provin.

Pe 20 iunie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, a avut loc a 3-a editie a Galei Cantus Mundi.

 

 

Asociatia Sf. Stelian si Fundatia Sf. Dimitrie

Fundatia Help Net si Farmexim sustin un proiect educational ce are ca beneficiari 115 copii din centrul de zi al Asociatiei Sf. Stelian si din centrul de zi al Fundatiei Sf. Dimitrie din Bucuresti. Mediul extrem de sarac din care provin acesti copii nu le poate oferi, din pacate, o educatie corespunzatoare. De aceea, proiectul initiat de Fundatia Help Net si Farmexim isi propune sa ofere acestor copii oportunitati educationale esentiale unei dezvoltari normale, de care altfel nu ar fi putut beneficia. In plus, acest proiect asigura si o masa calda de pranz pentru copiii aflati in grija centrului de zi al Asociatiei Sf. Stelian. 

Proiectul initiat de Fundatia Help Net si Farmexim urmareste prevenirea abandonului scolar si cresterea performantelor scolare ale copiilor din cele doua centre de zi, dezvoltarea normala a personalitatii, obtinerea autonomiei personale si sociale, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare in diverse medii sociale. Proiectul doreste sa se constituie intr-o sansa reala de dezvoltare pentru acesti copii, pregatandu-i pentru viata de adult.

 

 

Vier Pfoten

Sponsorizare in valoare de 20.000 euro catre aceasta fundatie ce deruleaza un amplu proiect de protectie a cailor salbaticiti din grindul Letea. Suma de bani donata va fi utilizata pentru achizitionarea de hrana pentru cai pe timp de iarna, dar si pentru asigurarea partiala a logisticii necesare acestui proiect.

 

 

Hospice Casa Sperantei

 • Sponsorizarea Balului Caritabil Edelweiss 2013;
 • Sponsorizarea Balului Caritabil Edelweiss 2012;
 • Sustinerea pe termen lung a cauzei organizatiei prin facilitarea strangerii de fonduri cu ajutorul urnelor pozitionate in farmacii.

 

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

 • Sustinerea evenimentului Seri de poveste 2012.
 • Sustinerea unor actiuni dedicate varstnicilor Frumusete de martie si Flori pentru Suflet (eveniment organizat cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice pe 1 octombrie 2012 si 2013)
 • Anual, in preajma sarbatorilor, locuitorii nevoiasi din localitatea Savarsin, judetul Arad primesc cadouri ce contin medicamente, produse de ingrijire si dulciuri. 

 

Fundatia Regina Maria

 • Sponsorizarea Galei Fundatiei Regina Maria, in beneficiul infiintarii unei a doua Policlinici Sociale.
 • Sustinerea pe termen lung a cauzei organizatiei prin facilitarea strangerii de fonduri cu ajutorul urnelor pozitionate in farmacii.

 

Asociatia OvidiuRo

Sustinerea programului Fiecare copil in gradinita.

 

 

In plus, Fundatia Help Net a mai derulat actiuni si in favoarea:

Spitalului Alfred Rusescu - proiect desfasurat in colaborare cu La Roche-Posay, in cadrul campaniei "Daruieste zambete copiilor. Pentru fiecare produs din gama de protectie solara La Roche-Posay Anthelios vandut in perioada mai - septembrie 2012 in Farmaciile Help Net, 2 lei au fost donati catre renovarea salii de asteptare a ambulatoriului "Alfred Rusescu" (IOMC) din Bucuresti;

Societatii Romane de Alzheimer - o campanie de informare si de testare gratuita a memoriei in farmacii Help Net din Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara si Satu Mare. Ce ne-a motivat sa organizam aceasta campanie: in Romania, doar 10% dintre bolnavii romani de Alzheimer sunt diagnosticati;

Unor spitale si azile de batrani, localizate in importante orase ale tari - donatii in produse si medicamente, dar si sponsorizari (de exemplu, donatii de plasme catre spitalul clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti).

Pentru viitor, Fundatia Help Net are o multime de planuri indraznete de implicare in proiecte pe temele mentionate, cu obiectivul de a aduce un aport semnificativ in viata comunitatii.

Dansez pentru tine

In cadrul marii finale a emisiunii "Dansez pentru tine" editia 2013, Fundatia Help Net a fost alaturi de Andrei Popa (pentru care a dansat Alexandru Ciobanu) cu suma de 3000 de euro, bani ce il vor ajuta pe Andrei sa isi continue tratamentul medical.

 

 

 Media - Spoturi TV
Help Net Info
 • Gaseste o farmacie Help Net
 • Cauta termen medical
 • Cauta prospect medicament
 • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza