•  

Retete gustoase si sanatoase de toamna

Retete gustoase si sanatoase de toamna

Introducere

"Toamna are roade bogate, mere, pere in panere, prune bune si gutui si tot felul de legume, de nu le mai stii pe nume”, spune o veche poezie pe care cu totii am recitat-o macar o data in copilarie.

Pe langa savoarea deosebita, fructele si legumele toamnei ne pot oferi vitaminele si minerale esentiale pentru un organism puternic pe timpul sezonului rece, asa ca avem toate motivele sa ne bucuram din plin de ele.

Iata cateva idei de retete vegane.

Gem de prune

• 300 g de prune proaspete fara samburi;
• doua linguri de miere sau alt indulcitor natural;
• 100 ml de apa.

Toate ingredientele se trec prin blender, pana devin o pasta omogena. Gemul se poate pastra la frigider timp de doua zile.

Gemul de prune proaspete este cel mai sanatos si delicios gem pe care l-am mancat vreodata. Daca doriti sa experimentati si cu alte fructe, respectati reteta inlocuind prunele cu alte fructe.

top

Nectar din catina

• 250 g de catina;
• doua fructe de kiwi;
• doi cm radacina de ghimbir;
• doua linguri de miere;
• un litru de apa.

Toate ingredientele se proceseaza intr-un blender de viteza mare timp de un minut si jumatate minute. Nectarul se va strecura, din cauza semintelor suparatoare, folosindu-se o sita de plastic foarte deasa sau un tifon pus in doua.

Observatii: puteti folosi catina proaspata, congelata sau uscata. Cea uscata trebuie hidratata timp de jumatate de ora. Nectarul se poate pastra la frigider timp de o zi.

top

Zacusca

• patru rosii;
• trei gogosari;
• un sfert de radacina de telina;
• 100 g faina din nuci caju*  (*faina de in sau de caju se prepara cu ajutorul unei rasnite de cafea);
• un varf de cutit busuioc maruntit;
• 100 g de faina de in*;
• o lingura de miere;
• patru catei de usturoi;
• o lingura de suc de lamaie;
• trei linguri de ulei;
• 100 ml de apa;
• sare dupa gust.

Toate ingredientele se maruntesc intr-un robot sau blender, dar nu pana la omogenizarea completa, deoarece incercam sa-i pastram consistenta de zacusca. O recomand calduros, deoarece este o minunatie, un deliciu plin de sanatate si cu multe arome de toamna!

 

Ligia Pop,
Raw vegan chef
 
Despre autor: La 32 de ani Ligia Pop este autoarea a doua carti de bucate "Retete vegane fara foc si Deserturi pentru parinti si copii sanatosi", cat si a cartii "Germeni si vlastari - surse de sanatate si energie, raw food chef " (bucatar specializat in bucataria fara foc), sustine demonstratii culinare si organizeaza la Bucuresti, de doua ori pe an targul Raw Generation. Ea este gazda show-ului TV online, Ligia's Kitchen (care a adunat 18 episoade pana in prezent). Insa dincolo de acestea, Ligia Pop este licentiata in muzica de catre Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, profesoara de pian si autoare a metodei inovative de pian, Pasi in lumea muzicii.

 

top

Postat in :

Retete recomandate

Data:

18-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza