•  

Regulile micului dejun

Regulile micului dejun

Viata stresanta si "saritul" peste masa de dimineata sunt factorii care genereaza organismului o multime de probleme. Pentru a le evita, tine seama de principiile alimentare ale micului dejun, masa cea mai importanta a zilei. Micul dejun asigura rezerva de energie a organismului pentru toata activitatea zilei care tocmai incepe, de aceea renuntarea la aceasta masa produce deficit energetic. 

Organismul se afla dimineata dupa un repaus alimentar de circa zece ore si isi reia activitatea gradat: activitatea cerebrala va atinge nivelul maxim in jurul pranzului, secretia gastrica atinge nivelul fiziolgic intre orele 9:00 - 10:00 ale diminetii, iar splina si pancreasul ajung la activitate maxima dupa orele 10:00. Deci, in intervalul dintre orele 8:00 si 11:00 e nevoie ca toate aceste procese fiziologice sa aiba „carburant“ energetic. 

Reversul, valabil pentru persoanele care nu mananca dimineata: greutate in concentrare, ameteli, tulburari de vedere, variatii de tensiune sau chiar hipocalcemii.

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

25-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza