•  

Reflexoterapia, pentru o sanatate de durata!

Reflexoterapia, pentru o sanatate de durata!

Pentru mentinerea echilibrului energiei vitale inteleptii antici cunosteau diverse tehnici, pe atunci misterioase si in general accesibile doar initiatilor. Astazi de intelepciunea popoarelor orientale beneficiaza oameni din intreaga lume, care isi respecta organismul si fac eforturi pentru a-si conserva capitalul de sanatate. Una dintre cele mai cunoscute tehnici de masaj preluate de specialisti, din medicina traditionala chineza, este reflexoterapia. 

Aceasta tehnica se bazeaza pe convingerea ca fiecarui organ ii corespunde un punct de reflexie pe suprafata corpului. Prin experiente si observatii de mii de ani, chinezii au elaborat adevarate “harti” ale acestor zone de proiectie, care se situeaza in general la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii si urechii. Cand un organ este supus unui dezechilibru, care in timp se transforma intr-o problema de sanatate, acest lucru se reflecta in punctul care-i corespunde pe suprafata corpului.

Masarea acestui punct deblocheaza tensiunile acumulate in organul respectiv si creeaza premize pentru o revigorare a acestuia.


Reflexoterapia este o metoda utilizata cu succes pentru relaxare, pentru stimularea eliminarii toxinelor din organism, in programele de slabit, pentru prevenirea afectiunilor cronice si chiar vindecare in anumite cazuri. Apeland din cand in cand la aceasta tehnica iti intaresti sistemul imunitar si poti chiar sa te lasi de fumat mai usor.

O sedinta profesionista de reflexoterapie te va atentiona la timp, cand apar probleme in diverse parti ale corpului. In cazul in care nu ai timp sa mergi la un cabinet specializat poti aplica si singura indicatiile din orice carte de specialitate. Vei observa imediat avantajele si vei invata destul de usor punctele reflexogene. Rezultatul? Armonia trupului tau!

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

20-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza