R0MPHARM CLOTRIMAZOL 10MG/ML SPRAY CUTANAT 20ML

Brand: ROMPHARM

In Stoc

Ridicare GRATUITA din farmacie

Pret online

15,58 RON

buc

* Pretul afisat este valabil doar pentru comenzi online. In farmacii pretul poate varia.

R0MPHARM CLOTRIMAZOL 10MG/ML SPRAY CUTANAT 20ML

Compozitie. Un ml solutie contine clotrimazol 10 mg. Excipient: propilenglicol, alcool izopropilic Macrogol 300.

Indicatii terapeutice.

Solutia topica cu clotrimazol este indicata pentru tratamentul local al urmatoarelor afectiuni:

- dermatomicoze determinate de dermatofiti (Tricophyton, Microsporum, Epidermophyton), levuri (Candida), mucegaiuri, alte ciuperci (Malassezia furfur).

- afectiuni cutanate determinate de fungi si suprainfectate: micoze interdigitale (Tinea pedis, Tinea mannum), micoze cutante (Tinea corporis, Pityriasis versicolor), eritrasma, micoze ale plicilor cutanate (Tinea inguinalis, Tinea cruris), paronichii in onicomicoze (Tinea unguium).

- dermatofitii foliculare (Tinea barbae, Tinea capitis)

Doze si mod de administrare.

Cand se utilizeaza medicamentul pentru prima data se pulverizeaza in aer prin apasarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregatita pentru administrare. Distanta de pulverizare trebuie sa fie de 5-10 cm. Se recomanda curatarea si uscarea dispozitivului dupa fiecare administrare.

Solutia cutanata sub forma de spray se aplica local, in strat subtire, pe zona afectata si pe o arie in jurul acesteia, de 2-3 ori pe zi, timp de maxim 4 saptamani. Se maseaza usor zona afectata pana cand solutia este absorbita in piele. Fiziologia tegumentelor, precum si localizarea infectiilor necesita continuarea tratamentului timp de aproximativ 14 zile dupa disparitia simptomelor. Simptomele dispar de obicei in cateva zile de la inceperea tratamentului, dar o intrerupere prematura a tratamentului sau o aplicare neregulata poate creste riscul recidivelor.

Precautii.

Daca in timpul tratamentului cu CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml apar fenomene de iritatie la locul aplicarii sau reactii alergice, tratamentul trebuie intrerupt si instituit un tratament adecvat;

Nu se aplica solutia in zona ochilor, a nasului si a gurii. Daca accidental solutia a ajuns in contact cu ochii, se spala zona afectata cu multa apa curata; daca apar simptome nedorite care persista este necesar consult medical.

Pentru vindecarea micozelor interdigitale ("picior de atlet") se recomanda pudrarea ciorapilor si a interiorului pantofilor cu talc sau o alta pudra absorbanta. Picioarele se vor spala si se vor usca foarte bine, mai ales in zona afectata.

Nu se aplica pe leziuni deschise sau mucoase.

Clotrimazolul nu se administreaza copiilor sub 5 ani

Atentionari speciale.

Sarcina si alaptarea

Sarcina

Datele de la un numar mare de sarcini expuse nu au indicat reactii adverse ale clotrimazolului asupra sarcinii sau sanatatii fatului/nou-nascutului, dupa aplicarea locala a acestuia. in studiile la animale, clotrimazolul nu a evidentiat toxicitate asupra functiei de reproducere (vezi pct. 5.3). Clotrimazolul este absorbit numai in cantitate mica dupa administrarea locala. in concluzie, CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml poate fi utilizat in timpul sarcinii dar numai la recomandarea medicului.

Alaptare

Nu se cunosc date privind excretia clotrimazolului in laptele matern. Cu toate acestea, avand in vedere absorbtia mica prin aplicarea locala, alaptarea nu este probabil asociata cu nici un risc pentru copil. in consecinta, CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml poate fi utilizat in timpul alaptarii, cu exceptia zonei din jurul sanilor.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

CLOTRIMAZOL ROMPHARM 10 mg/ml nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Ambalaj. Cutie cu un flacon din PEiD alb a 20 ml spray cutanat solutie prevazut cu pompa de pulverizare

Compozitie

Clotrimazol

Informatii suplimentare

Producator: ROMPHARM COMPANY
Cod EAN: 5944728000100
Brand: ROMPHARM
Data expirare: 30.04.2024

Prospect

Citeste mai mult

Review-uri R0MPHARM CLOTRIMAZOL 10MG/ML SPRAY CUTANAT 20ML

Fii primul care scrie un review

Adauga un review

Review-urile tale

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!

Alti clienti au cumparat si...

Intreaba farmacistul tau

L-V: 08:30 – 16:30


Gaseste cea mai apropiata farmacie Help Net

412 farmacii
in Romania

Lista Farmacii

Contul MeuCosul meu

Cosul este gol