•  

Protectia solara: indicata in orice anotimp!

Protectia solara: indicata in orice anotimp!

Cu totii avem nevoie de soare, fiindca doar in prezenta acestuia se secreta natural la nivelul pielii vitamina D, implicata in special in metabolismul calciului, dar care influenteaza si dezvoltarea osoasa, precum si activitatea hormonala. In plus, soarele creste buna dispozitie. Se pare ca organismul uman este astfel proiectat, incat sa raspunda pozitiv atunci cand afara este soare, secretand o serie de hormoni cu efecte benefice.

Dar apare si reversul medaliei in cazul expunerii excesive, iar studiile au demonstrat ca protectia solara este o necesitate cotidiana si nu o solutie aplicabila numai vara la plaja. De exemplu, iarna in oras, zapada reflecta 75-90% din radiatiile solare. O singura zi de expunere la soare fara a te proteja este suficienta pentru a compromite sistemul imunitar al pielii, in special la bebelusi, copii si la persoanele cu pielea sensibila.

De asemenea, ochii trebuie si ei protejati,, deoarece absorb razele asa cum face si pielea, dar spre deosebire de aceasta, nu se refac prin exfolierea celulelor afectate. In plus, expunerea ochilor la soare pentru o perioada indelungata de timp creste riscul aparitiei cataractei. Sunt recomandati ochelarii care ofera protectie UVA si UVB-99% sau 100% UV sau 400nm.

Nu uita: protectia solara este importanta si in anotimpul rece, mai ales daca practici sporturi de iarna!

Daca iubesti sporturile de iarna, in special cele la inaltime, nu uita de protectia solara, indispensabila pentru toata familia. La altitudini mari, din cauza filtrarii scazute a radiatiilor prin straturile atmosferei, arsurile sunt de intensitate si de gravitate mai mare - cu fiecare 1000 de m in altitudine, creste nocivitatea soarelui cu 4%.

O solutie sigura si eficienta pentru un bronz de invidiat, in orice anotimp, o reprezinta produsele autobronzate. Acestea contin DHA, un zahar artificial, care interactioneaza cu proteinele din suprafata pielii si, prin reactia de oxidare, posibila cu ajutorul natural al oxigenului, bronzeaza artificial pielea. Inainte de prima utilizare a produsului, exfoliaza pielea si, apoi, intotdeauna, inainte de fiecare noua aplicare, foloseste o crema hidratanta (la fel ca si bronzul natural, cel artificial va prinde mai bine pe o piele fara portiuni dure).

Atentie: autobronzantele nu contin factor de protectie solara, de aceea nu actioneaza ca un filtru de protectie la soare. Nu uita sa aplici si un produs fotoprotector potrivit tipului tau de piele.

Postat in :

Ingrijirea corpului Dermatologie

Data:

15-03-2013

Taguri:

vitamina D, soare, metabolismul calciului, buna dispozitie, hormoni, radiatiile solare, pielea sensibila, protectia solara, sporturi de iarna, ochii, arsurile, bronz de invidiat, autobronzante, piele

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza