•  

Protectia copiilor in timpul expunerii la soare

Protectia copiilor in timpul expunerii la soare

E frumos, e vara si vrem sa iesim cu micutii nostri la plimbare sau la plaja. Foarte buna idee, dar trebuie sa respectam cateva reguli pentru ca o plimbare sau o zi de plaja sa nu se transforme intr-o noapte agitata.

- Orele destinate plimbarilor sunt in intervalul 08.00 – 10.00 a.m. si dupa 18.00, atunci cand razele soarelui sunt mai blande cu pielea delicata a copilului nostru.

- Inainte cu 30 de minute de a expune copii la soare este necesar sa aplicam o crema cu factor de protecttie cat mai mare, contra radiatiilor UVA /UVB.

- Hidratarea este deosebit de importanta si previne aparitia insolatiei – dati copiilor sa bea  in timpul expunerii la soare, apa plata sau sucuri de fructe diluate.

- Este recomandat ca in timpul verii copii sa consume fructe bogate in betacaroten si vitamina C naturala, cu efect antioxidant – morcov, caise, piersici.

- Indiferent de ora diminetii, este recomandata purtarea palariutelor, sepcilor sau baticutelor, care sa previna aparitia insolatiei.

- Ochii delicati ai micutilor sunt afectati de razele puternice ale soarelui de vara si de aceea este indicat ca si acestia sa poarte ochelari prevazuti cu lentile anti UVA/UVB.

- Lenjeria si hainutele copiilor trebuie sa fie confectionate din bumbac, pentru a preveni aparitia iritatiior si pentru a absorbi transpiratia.

- In timpul plajei, reinnoiti stratul protector de crema care este diminuat in apa sau la joaca in nisip.

- Nu expuneti la soare, pe plaja, copii mai mici de doi ani.

- Si daca au aparut totusi primele simptome ale unei arsuri solare sau a unei insolatii, aplicati creme calmante, hidratati foarte bine copilul, dati-i antitermice si prezentati-va de urgenta la medic – insolatia este foarte periculoasa la orice varsta.

Postat in :

Copii

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza