•  

PLEGOMAZIN inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prezentare farmaceutica
Fiole a 5 ml solutie injectabila continand clorpromazina hcl. 25 mg (cutie cu 10 sau 50 buc.).

Actiune terapeutica
Aceeasi ca pentru Clordelazin (preparat romanesc).

Indicatii
Forma injectabila este de ales in vederea controlului prompt al simptomelor severe - agitatie intensa la bolnavi psihotici, stari de anxietate si tensiune psihica marcate, voma puternica, sughit persistent, sindrom de abstinenta la alcoolici, durere severa la cancerosi, porfirie intermitenta acuta, tetanos; pregatire preoperatorie, tratament intra- si postoperator.

Mod de administrare
Intramuscular profund, la adulti 12,5–50 mg o data, se poate repeta dupa o ora sau la fiecare 4–8 ore, dupa situatie, fara a depasi 150 mg/zi; la copii 0,5 mg/kg corp la fiecare 6–8 ore, fara a depasi 40 mg/zi la copiii in greutate de pana la 25 kg si 75 mg/zi pentru cei de 25–50 kg. In cazuri speciale se pot introduce, in perfuzie intravenoasa, 25–50 mg in 500–1 000 ml solutie salina izotona.

Reactii adverse
Reactii adverse si Contraindicatii: Aceleasi ca pentru Clordelazin; injectarea este frecvent cauza de hipotensiune ortostatica, care poate fi periculoasa (dupa injectia intramusculara bolnavul trebuie sa stea culcat cel putin 1/2 de ora, iar perfuzia intravenoasa trebuie indicata exceptional); injectarea de doze mari provoaca uneori febra; cei care manu-iesc medicamentul pot prezenta dermatita de contact. Solutiile intens colorate nu trebuie folosite.
 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza