•  

HAEMACCEL, Solutie Coloidala Perfuzabila 3,5 % - Substituent De Plasma inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Forma de prezentare: Flacoane de 500 ml

Compozitie
Solutie perfuzabila, sterila, apirogena, continand polipeptide provenite din degradarea gelatinei. Nu contine conservant 1000 ml contin: 35 g polipeptide provenite din degradarea gelatinei; cationi: Na 145 mmol, K 5,1 mmol, Ca 6,25 mmol; anioni: Cl 145 mmol, PO si SO urme. Echilibrul izoionic este mentinut de polipeptidele anionice.

Proprietati
Date fizico-chimice: greutate moleculara 30000; viscozitate 1,7-1,8; ph 7,3 +/- 0,3. Nu se acumuleaza in sistemul reticulo-endotelial si in nici un alt organ intern. Nu interfereaza cu functia nici unui alt organ chiar la doze mari. Componenta coloidala se elimina in forma neschimbata pe cale renala si intestinala. Eliminarea este completa la 48 de ore dupa administrarea perfuziei. Amelioreaza microcirculatia; corecteaza oliguria asociata socului si protejeaza pacientul de "soc renal". Nu interfereaza cu procesul de coagulare sau cu grupele sanguine. Nu este imunogenic si nu induce formare de anticorpi.

Indicatii
Soc hipovolemic prin pierdere de sange/plasma/deshidratare, scaderea volumului circulator intra- si postoperator, conectare la sistemul inima plamani, hemodializa, perfuzii de organe izolate.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la unii din constituenti. In anumite situatii ca: insuficienta cardiaca manifesta, hipertensiune, soc cardiogen se va administra sub monitorizare atenta.

Efecte secundare
Foarte rar eruptii cutanate de tip alergic, hipotensiune tahi/bradicardie, greata, varsaturi, dispnee, in cursul sau dupa perfuzie.

Mod de administrare
Cantitatea si durata perfuziei se stabilesc in functie de volumul sanguin/plasmatic pierdut; in general, se vor administra 500 ml in interval de 1 ora.
 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza