•  

GENTAMICIN-CHINOIN inapoi la lista de termeni

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prezentare farmaceutica
Fiole a 1 ml si 2 ml solutie injectabila continand gentamicina sulfat in cantitate echivalenta cu 40 mg gentamicina baza/ml.

Actiune terapeutica
aminoglicozidic, are actiune bactericida cu spectru larg, cuprinzand coci si bacili grampozitivi si gramnegativi; sunt indeosebi sensibili Serratia, Proteus indol-pozitiv, E. coli, Enterobacter, ceva mai putin Klebsiella pneumoniae si Proteus mirabilis; Pseudomonas aeruginosa este sensibil la concentratii mari.

Indicatii
Tratamentul unor infectii grave sau complicate, cu germeni sensibili: pielonefrita, pneumonii intraspitalicesti, meningite cu bacili gramnegativi, infectii cu germeni gramnegativi la bolnavi leucopenici,
endocardita cu enterococi rezistenti la streptomicina, arsuri infectate; la nevoie se asociaza cu penicilina G, ampicilina, carbenicilina, cefalosporina etc. in functie de situatie.

Mod de administrare
In injectii intramusculare sau intravenoase, la adulti 3-5 mg/kg corp si zi, fractionat la 8 ore, timp de 7-10 zile (in infectiile grave mai mult), sub control; in
insuficienta renala intervalul intre doze se calculeaza inmultind cu 8 valoarea creatininemiei (in mg/ml). La copii (cu functie renala normala) dozele recomandate sunt de 2 mg/kg corp la 8 ore pentru copii peste 1 an.

Reactii adverse

Aceleasi ca pentru Kanamicina (preparat romanesc).


 


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza