•  

Probleme stomatologice in sarcina

Probleme stomatologice in sarcina

In dezvoltarea lui, fatul are evident foarte mare nevoie de calciu, pe care il extrage din organismul mamei, in special din dantura si oase. De aceea mamicile sunt sfatuite de medicul curant sa suplimenteze cu consecventa calciul asimilabil si vitamina D3, prin alimentatie si suplimente nutritive special dozate pentru nevoile din perioada sarcinii.

Dar chiar si asa este important sa-ti monitorizezi atenta evolutia si din punct de vedere stomatologic, pentru a diminua astfel impactul acestei perioade pe termen lung. Asadar orice mamica va include in programul sau vizite din cand in cand la stomatolog, pentru a primi ajutorul profesionist binevenit.

Extrem de neplacute pot fi problemele parodontale si sangerarile la periaj, care apar din cauza modificarilor hormonale, la majoritatea femeilor gravide. Numeroase “legende” circula printre acestea si adesea sfaturile “cunoscatorilor” nu fac decat sa sperie pe mamicuta, care altfel trebuie sa-si conserve o stare psihica excelenta. Ceea ce este important de retinut este faptul ca trebuie sa fii mai atenta si mai consecventa in igiena orala, in ciuda faptului ca sangerarile si durerile te pot descuraja. Trebuie sa alegi produse special destinate persoanelor cu sensibilitati ale cavitatii bucale, sa te speli pe dinti mai atenta, dar si mai des, sa comunici permanent cu specialistul ales. 

Pe langa periajul dupa fiecare masa si utilizarea apei de gura recomandata de medicul tau, in orice moment al sarcinii poti apela la periaje profesioniste si detratraje, pe care stomatologul ti le va face cu mare grija, ajutandu-te astfel la mentinerea unei igiene impecabile, pentru a nu se degrada starea gingiilor tale. Si unele probleme ale danturii pot fi rezolvate in faza incipienta fara anestezii si deci interventiile sunt chiar indicate in aceasta perioada, pentru a nu apuca sa se complice. Fereste-te insa de radiografii pe toata perioada graviditatii. 

Avand insa o alimentatie adecvata si o igiena impecabila vei trece usor peste problemele stomatologice, care apar in aceste noua luni de asteptare a celui mai frumos eveniment din viata ta. 

Postat in :

Stomatologie

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza