•  

Probleme fizice obisnuite in primul an de viata

Probleme fizice obisnuite in primul an de viata

Mai ales daca esti prima oara mama, te infricoseaza orice problema are micutul tau. Ai tendinta de a face din cel mai mic scancet o problema grava si asta nu iti face bine nici tie nici lui. Exista o serie de probleme fizice, asa-zis normale, prin care bebelusul tau poate trece in primul an de viata, probleme la care poti reactiona mai usor, nefiind adesea motive de ingrijorare.

 
Semnele din nastere 

Sunt de forme dintre cele mai diverse si medicii rareori apuca sa le linisteasca pe mamici cu privire la aceste pete, care pot ramane pe piele toata viata. Majoritatea semnelor cu care se nasc bebelusii dispar si nu sunt un motiv de ingrijorare pentru parinti.
 
Icterul

Este o afectiune pe care multi bebelusi o fac in primele zile de viata, cand ficatul si intestinele nu sunt inca suficient de active. Colorarea galbuie a tegumentelor si a ochilor este un semn clar al acestei probleme, dar medicul va sti cum sa reactioneze si problema dispare relativ usor. Uneori icterul persista si dupa 1-2 saptamani, dar rareori este semn al unor probleme mai grave ale ficatului.
 
Tresaririle si spasmele nervoase 

Sunt si ele motive de ingrijorare pentru parinti. Unii copii tresar sau fac miscari bruste in primele luni de viata. Aceste fenomene sunt adesea semnul unui sistem nervos inca imatur. Unele spasme in somn sunt si ele fenomene, care dispar cand micutul mai creste. Pentru siguranta insa aceste fenomene trebuie povestite medicului cu prima ocazie.
 
Colicile 

Sunt adesea cea mai mare teama a parintilor tineri. In mod normal vorbim de colici cand bebelusul plange mai mult de 3 ore pe zi, mai multe zile la rand si nimic nu pare sa-l linisteasca. Daca ai incercat orice varianta de a linisti plansul bebelusului si nu se intampla nimic, sunt sanse mari ca acesta sa aiba colici, adica presupuse dureri intestinale. Parintii se simt adesea frustrati de aceste episoade si de incapacitatea de a rezolva o astfel de problema. Pentru inceput insa, trebuie consultat medicul. Daca acesta va da asigurari repetate parintilor ca nu este vorba decat despre colici, parintii vor fi ceva mai linistiti si vor trece mai usor peste episoadele de plans prelungit. Cu rabdare si cu sprijinul medicului si aceasta problema va fi depasita cu succes.

Postat in :

Medicina generala

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza