•  

Cum poti preveni cancerul?

Cum poti preveni cancerul?

Antioxidantii si un sistem imunitar puternic sunt principalele doua arme. Antioxidantii “incatuseaza” radicalii liberi, impachetandu-i astfel incat sa poata fi eliminati din organism prin intermediul rinichilor.

Astfel atacul radicalilor liberi asupra celulelor sau a cromozimilor (element structural al nucleului celular la plante si la animale, care detine informatia ereditara specifica).  

Radicalii liberi, produsi ai procesului de oxidare, afecteaza ADN-ul, producand celulele maligne sau inhiba mecanismul, care poate elimina celulele canceroase din organism.
 
Atunci cand functioneaza la parametri optimi, sistemul imunitar este capabil sa elimine toate erorile si sa condamne la moarte toate celulele pe care nu le recunoaste. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei gene care se afla in fiecare celula din organism – gena P53.

Rolul ei este de a "citi" toate celelalte gene pentru a le stabili tipul. Cancerul anihileaza tocmai aceasta gena, blocand stimularea raspunsului imunitar si avand astfel cale libera pentru a se dezvolta si distruge organismul. Pentru a putea functiona optim, gena P53 are nevoie de vitamina D.
 
De asemenea, exista alegeri de viata sanatoasa, care pot preveni aparitia diverselor forme de cancer. Expunerea prelungita si protejata la soare, alaturi de fumat echivaleaza cu o scrisoare de invitatie trimisa cancerului. Tutunul nu cauzeaza doar cancer pulmonar, ci si la vezica urinara, prostata si la san. Obezitatea si sedentarismul favorizeaza si ele aparitia cancerului.
 
O alimentatie bogata in substante nutrivitive cu rol protector este si ea o arma redutabila in lupta pentru prevenirea aparitiei cancerului. Esentiale sunt vitamina D (sustine gena P53), acidul folic (ajuta la evitarea erorilor de tipar in duplicarea genelor), rosiile (au proprietati antioxidante datorita licopenului), seleniul (are actiune puternica antioxidanta), vitaminele E si C (si ele cu puternice proprietati antioxidante).
 
La fel de importanta este si protectia ficatului, principalul organ responsabil cu detoxifierea organismului. Exista anumite alimente si suplimente alimenetare benefice pentru ficat si totodata cu proprietati anticancerigene.

Capacitatea de detoxifiere a ficatului este stimulata prin consumul de broccoli, alge si legume cu frunze verzi, inchise la culoare. Aceste alimente reduc si riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer precum cel de prostata, plaman, san sau de colon.  Efectul pozitiv este cel de stimulare a enzimelor detoxifiante la nivel genetic.

Postat in :

Afectiuni oncologice

Data:

23-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza