•  

Pot vitaminele sa te protejeze de soare?

Pot vitaminele sa te protejeze de soare?

Cea mai cunoscuta si sigura metoda prin care te poti proteja de razele UVA si UVB este lotiunea de protectie solara.

 

O alta varianta eficienta ar fi sa stam imbracati din cap pana in picioare. Dar cum acest lucru nu este posibil, mai ales in sezonul cald, poti opta pentru o alternativa sanatoasa: vitaminele.

 

Fotoimbatranirea cauzata de razele ultraviolete produce radicali liberi in corpul nostru. Acesti radicali sunt de fapt atomi cu electroni nepereche, formati cand oxigenul reactioneaza cu anumite molecule.

 

Ei umbla liberi in interiorul nostru, cautand o suprafata de care sa se lipeasca, si cand o gasesc, pot declansa o reactie in lant care este dificila de tinut sub control, provocand in mod obisnuit deteriorarea celulelor. In acest moment intervine rolul vitaminelor.

 

Vitaminele A, C si E sunt niste antioxidanti foarte eficienti. Pot neutraliza acei radicali liberi si pot preveni orice efect negativ pe care l-ar putea produce acestia. In timp ce produsele cu protectie solara ne protejeaza din exterior, vitaminele ofera protectie din interior. In plus, daca vei consuma aceste vitamine, ele pot repara daunele existente deja in organismul tau.

 

Te pot proteja vitaminele de eventualele arsuri solare?

 

Acest lucru este posibil. In unele cazuri, vitaminele C si E au fost recunoscute pentru prevenirea daunelor produse de razele solare. Pe langa acest aspect, ele pot sa diminueze efectele nocive produse de soare pentru pielea noastra. Secretul il reprezinta combinarea acestora. Luate separata, vitamina C si E nu sunt la fel de eficiente fata de cum pot fi atunci cand sunt consumate impreuna.

 

Pentru consumul de vitamina C, apeleaza la legume si fructe proaspete de sezon, care vor ajuta si ca pielea ta sa arate mai bine. Iar pentru a beneficia de vitaminele de care are nevoie organismul tau, trebuie sa faci niste alegeri sanatoase in mod regulat in stilul tau alimentar.

 

Desi nu tin locul unei lotiuni cu protectie solara, vitaminele cresc protectia pentru organismul tau in fata razelor UVA si UVB. Pentru cea mai buna protectie, asigura-te ca folosesti ambele solutii!

Postat in :

Dermatologie

Data:

13-05-2016

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza