•  

Plante milenare in slujba sanatatii

Plante milenare in slujba sanatatii

Asistam la un proces interesant, care ar putea sa aduca salvarea noastra, ca omenire. Ne intoarcem la natura si la tot ce tine de natural. Tot ce e vechi devine mai actual ca niciodata. Vom vorbi despre doua plante vechi care pot face minuni pentru sanatatea ta: ginkgo biloba si ginsengul.  

 
Ginkgo biloba 
 
Este cel mai batran arbore cunoscut si care inca mai traieste pe planeta noastra. A aparut acum aproximativ 250 de milioane de ani, chiar inainte de dinozauri... stiai, de exemplu, ca este singurul arbore care a rezistat bombelor atomice de la Hiroshima si Nagasaki in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand a avut loc cea mai mare formare de radicali liberi cunoscuta vreodata?
 
Frunzele de ginkgo biloba sunt deosebit de bune in ameliorarea circulatiei sangvine, mai ales in vasele mici. Recent, acestei plante i s-au descoperit proprietati benefice in stimularea creierului, in  tratarea maladiei Alzheimer si a dementelor, precum si in protejarea neuronilor de radicalii liberi.
 
De asemenea, ginkgo biloba este folosita pentru a trata astmul, alergiile, precum si pentru a ajuta digestia. Un tratament cu ginkgo biloba trebuie sa dureze minim trei-patru luni pentru a se vedea rezultatele.
 
Ginsengul 
 
Este o planta perena, originara din estul Asiei si din America de Nord, fiind utilizata de mai mult de 5.000 de ani. Ginsengul chinezesc si coreean (Panax Ginseng) este cunoscut in Orientul Indepartat ca „radacina vietii“, pentru ca incetineste procesele de imbatranire si mentine puterea si pofta de viata.
 
Ginsengul imbunatateste activitatea cerebrala si eliberarea de adrenalina. Amelioreaza functionalitatea plamanilor si scade senzatia de oboseala. Fortifica organismele slabite.

Postat in :

Plante medicinale

Data:

22-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza