•  

Ochelarii de soare: fashion si protectie!

Ochelarii de soare: fashion si protectie!

Ochelarii de soare sunt un fel de “fashion statement” pentru orice femeie. Asortati cu rochia, culoarea parului sau poseta, este obligatoriu ca ochelarii de soare sa aiba si alte valente in afara celor estetice.

Ca si pielea, ochiul este foarte sensibil la actiunea razelor ultraviolete si, asa cum aplicarea cremei cu factor de protectie a intrat in ritualul zilnic de ingrijire, asa si purtarea ochelarilor de soare trebuie sa devina un obicei, mai ales daca depasesti o perioada mai mare de zece minute de expunere la soare puternic: la plaja, la munte, in gradina sau la schi. Lumina reflectata de apa, zapada sau nisip poate mari cantitatea de radiatii ce afecteaza ochiul, aceasta find cauza unor afectiuni serioase precum cataracta sau degenerescenta maculara.

Alegerea ochelarilor de soare trebuie sa aiba la baza abilitatea lor de a bloca razele UVA-UVB in procent de 99-100%, dar si o buna protectie contra luminii puternice.
Inainte sa ii cumperi probeaza-i si uita-te in oglinda: daca iti poti vedea cu usurinta ochii inseamna ca lentila nu este indeajuns de inchisa la culoare. Totusi culoarea lentilei nu are nici o legatura cu abilitatea sa de a bloca razele ultraviolete, stratul de protectie anti UVA-UVB fiind incolor.


Culoarea este o alegere personala, dar specialistii recomanda ochelarii gri, pentru ca aceasta culoare absoarbe cel mai bine. Evita ochelarii in nuante de rosu sau roz, chiar daca se asorteaza cu bluzita cea noua, pentru ca distorsioneaza culorile. Lentilele heliomate, pentru ca isi ajusteaza intensitatea culorii in functie de lumina din jur, ofera ochiului tau protectia potrivita daca au si filtru UVA-UVB.

Tine minte: citeste cu atentie eticheta inainte de achizitionare si asigura-te ca ochelarii pe care i-ai ales iti protejeaza ochii atat contra razelor ultraviolete, cat si luminii puternice.

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

23-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza