•  

Oboseala cronica

Oboseala cronica

Ne lasam adesea dusi de ritmul alert al vietii cotidiene, uitam sa ne oprim din cand in cand pentru a ne regasi si sfarsim prin a incalca una dintre legile de baza ale corpului nostru - relaxare alternata cu activitate, in aceeasi masura. Cei care uita un timp indelungat de aceasta regula ajung sa fie diagnosticati cu afectiuni precum oboseala cronica.

Desi pare greu de crezut, cei care ajung sa se lupte cu asemenea problema si sa invinga, vad in ea o lectie binevenita, cu un pret pe masura. Viata de zi cu zi va fi reevaluata si apreciata la justa ei valoare.

Cel mai adesea pacientii descopera ca in graba zilnica au uitat sa se asculte, sa-si ia in seama instinctele si sa aiba incredere in ele. Instinctul este “ghidul” nostru cel mai sigur in viata, protejandu-ne mai ales atunci cand nici nu ne dam seama rational ce ni se intampla. Avand rabdarea de a ne asculta corpul vom sti intotdeauna la timp, cand am depasit limita oboselii si ne vom opri.  

Multi dintre cei care sufera de oboseala cronica au aceasta problema, pentru ca nu si-au constientizat limitele. A te cunoaste, a-ti defini cu sinceritate capacitatile si a te accepta, este un semn al inteligentei si aproape o garantie a unei existente fericite.  

“A fi” se confunda adesea in lumea moderna cu “a face”. Simtim mereu nevoia de a ne afirma prin actiunile noastre si cu cat suntem mai nesiguri de noi, cu atat avem sanse mai mari de a trece in extrema verbul “a actiona”. Dincolo de rolul nostru social, existam ca fiinte cu nevoi psihice si spirituale complexe, carora, daca nu le accordam respectul si atentia cuvenita, putem deveni victime ale unor dereglari metabolice grave.  

 
 

Postat in :

Sanatate psihomentala

Data:

18-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza